Pietia888 Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Witam. Jak w temacie, otóż mam emkę z kolbą teleskopową ctr+ pokrowiec na pakiet , i pomyślałem sobie czy nie ma gdzieś w necie do kupienia kabelków spiralnych ???? tzn często zmieniam pozycję kolby i z czasem kabelki bądź wtyczka się odlutowuje od tych naprężeń(kabelki nie tak jak trzeba się układają) i pomyślałem czy nie ma czegoś takiego( w necie nie znalazłem) a widziałem jak chyba w emkach ptw takie rozwiązanie było.Możliwe że ktoś się spokał gdzieś z takimi kabelkami - byłbym wdzięczny za link. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) A nie możesz po prostu dopasować kabla do najbardziej wysuniętej kolby i nadmiar będzie co najwyżej lekko zwisać? Ewentualnie żeby zminimalizować ten efekt można podczepić kabel do samej kolby małymi kawałkami drutu czy malutkimi opaskami zaciskowymi, tak żeby przewód mógł się luźno przesuwać. Edited January 28, 2013 by hindus Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Za to spiralny kabel ma taki minus, że w prowadnicy zajmuje więcej miejsca i ciężko upchnąć batkę. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 Batke mam w pokrowcu który jest na zewnątrz kolby ctr , tylko pytanko czy gdzieś takowe znajdę, chodzi o kabelki..... Jeśli nie to trudno, lecz zapytać można..... Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Hurtowania elektryczna - jak dobrze zbajerujesz, to sprzedadzą Ci taki krótki kawalek. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 W internecie masz przecież pełno sklepów w których kupisz przewód spiralny. Faktem jest, że minimum 1m, i cena razem z przesyłką oscylująca przy około 50zł. Ale nigdzie i tak taniej nie kupisz, chyba że gdzieś na szrocie znajdziesz. Telefoniczne i od mikrofonów CB się nie nadają. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Telefoniczne do zasilania repliki? Przecież to się będzie grzać! Przewód telefoniczny ma 0.14mm2, 3A prądu i temperatura rośnie o 45oC, a wiadomo że przy rozruchu leci dużo więcej. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Telefoniczne do zasilania repliki? Przecież to się będzie grzać! Przewód telefoniczny ma 0.14mm2, 3A prądu i temperatura rośnie o 45oC, a wiadomo że przy rozruchu leci dużo więcej. Telefoniczne i od mikrofonów CB się nie nadają. A czytać ze zrozumieniem potrafi kolega? Przecież napisałem, że takie się nie nadają, a w poście znajdują się dlatego, że sa to najpopularniejsze i najtańsze przewody spiralne dostępne w internecie. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Wybacz, umknęło mi "nie". Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 A może po prostu dobry, miękki kabel modelarski? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts