MatriX482 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Moim zdaniem osoba nieupoważniona nie powinna nosić naszywek polskich jednostek ( specjalnych włącznie ), nawet jeśli to są kopie. Chyba że jesteś faktycznie rekonstruktorem ( prawdziwym, nie pseudo stylizatorem ) albo sytuacja tego wymaga ( pokaz, wystawa etc )- to co Jakim napisał. Ale to nie temat na to. Mg Panie zmień naszywki i będzie cycuś. A MSBS- fajowy. Ludzie mylą to z massadą? Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Juz nie masz matrix co robic tylko sie naszywek czepiac... A moze sobie je zalozyl na bluze do zdjecia? Nawet nie jest w nia ubrany, a wy sie do@%$! Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 JWK nie ma na stanie msbs :D :D ps - zaczyna się :D Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Panowie oponenci od naszywek :) wyślijcie do mnie "żetonów" adres: Hameenlinna Finlandia bueheheheheh. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 A według mnie replik nie powinni mieć niedzielni airsoftowcy, tylko prawdziwi komandosi. Kto nie był przynajmniej na misji w Iraku nie powinien mieć prawa do noszenia repliki Cymy 028, bo nie zasłużył! :) A tak serio, to replika zacna i basta! :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Żyjemy w Polsce tu nie obowiązuję prawo :icon_smile: Według mnie takie naszywki to powinni nościć tylko rekonstruktorzy z prawdziwego zdarzenia, i to też tylko na jakiś wystawkach i pokazach. W ustach człowieka, który sobie jeszcze niedawno "przyprawiał" stopień wojskowy (kaprala jak mnie pamięć nie myli, ale nie chce mi się teraz tego szukać) na forum internetowym to brzmi paradnie :icon_biggrin:. Edited May 8, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Tak, dokładnie chorążego. Wtedy nawet nie słyszałem o takich przepisach i chodziłem w mundurze z pagonami, chodziłem tak bo mój tata dostał nowy mundur wraz z pagonami i wtedy nie zwracałem na to uwagi. Przyznaje się do tego bez bicia. Od tamtego czasu ani razu nie miałem na sobie ani Orzełka ani, stopnia/naszywek i innych oznaczeń wojskowych. Myślę że doświadczony ASGejowiec :icon_smile: powinien o tym wiedzieć i nie nosić takich oznaczeń. EDITA: Skończmy ten temat albo go niech moderator przeniesie, żeby nie zaśmiecać tematu o customie. Edited May 8, 2013 by jakim Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Stalowy Jakim is back ;) A co do MSBS, to myślę, że mniej podobny by był do Masady jakbyś zrobił z niego wersję z magazynkiem bębnowym i długą lufą. Ale i tak jest git. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Myślę że doświadczony ASGejowiec :icon_smile: powinien o tym wiedzieć i nie nosić takich oznaczeń. Ja mam st. szeregowego dosłużonego i nie na 9 miechów. I go noszę, mam prawo? LOL Beret z cyrku też noszę i co nie mogę LOL Skończ pitolić proszę. EDITA: Skończmy ten temat albo go niech moderator przeniesie, żeby nie zaśmiecać tematu o customie. Tak skończmy, ponieważ zacząłeś klepać bzdury. Stalowy Jakim is back :icon_wink: Sooo true, mate, so true.... Najlepsze, że tutaj ludzie traktują moje upodobania do polskich mundurów, jako przejaw mojego patriotyzmu LOL... Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Wcale nie wracam do jakiejś wojny czy coś. Ludzie kto by to nie był to zwróciłbym uwagę o naszywkę (nie robię tego specjalnie żeby znowu mieć konflikt z MG :icon_eek: ) . Ja mam st. szeregowego dosłużonego i nie na 9 miechów. I go noszę, mam prawo? LOL Beret z cyrku też noszę i co nie mogę LOLSkończ pitolić proszę. Wcale mi nie chodziło w Twoim przypadku o Orzełka, tylko o naszywkę. W JWK nie służyłeś chyba :icon_smile: Żaden Stalowy Jakim nie wraca, pokój ludzie miłujcie się. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Po prostu zostaw ściganie ludzi za takie "przewinienia" odpowiednim organom :icon_wink: Tudzież ludziom, którzy służyli w wojsku i czują się z jakiegoś powodu obrażeni tymi "przewinieniami". Edited May 8, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Jakbyś wiedział co to "cyrk", to byś wiedział gdzie służyłem. Jest na FB oddział Japończyków bawiących się w reko PJS, i co oni też nie mogą?Bez jaj, ściągnij gumę, bo to się śmieszne robi. Edited May 8, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 nie pitol ze służyłeś w cyrku w koszalinie ? :D Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Pierwszy praski cyrk warszawski jak sie nie myle. :icon_biggrin: Edited May 8, 2013 by nori104 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 JW 2980 Braniewo gdzie trawę malowało się na zielono jak przyjeżdżała panika :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 O NIE! Kiedyś nosiłem insygnia Irackiej Gwardii Republikańskiej! Myślicie, że żetony z Iraku do mnie wpadną? D: Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Czyli nie tylko w 1 Pułku zmechanizowanym mówił dowódca ,, Mój cyrk, moje małpy " :P bez kitu malowanie trawy mocarne :D a tak wracając do tematu to MSBS elegancki :D Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Nie zapominajmy o malowaniu na czarno opon ciężarówek i innych pojazdów, co też było często praktykowane. :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 To jest klasyk w każdym woju, McNab też o tym wspomina (jak służył w RGJ bodaj). Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 JestĘ komandosĘ Orlik doszedł :) Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 ŻW już Cię namierza, uciekaj :P. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 A sieee boję :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Kabura kolanowa ;) ? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Następny, góra kabury jest w połowie uda :P Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts