woxnox Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Witam Tak jak już się domyślacie z tematu chodzi mi o otwarty kolimator z płaską szybką. Mam z nim mały problem a mianowicie z przodu w szybce odbijają sie promienie słoneczne, latarki itp. odbijają się do tego stopnia że potrafią prawie "oślepić" przeciwnika. Może macie jakieś sprawdzone sposoby albo jakieś propozycje rozwiązania tego problemu ? Myślałem o osłonie na ACOG albo czyms podobnym. Czekam na wasze propozycje . Pozdrawiam Wox Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Flashkill. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Przede wszystkim- jaki kolimator i jak z płaską szybką? Nima kolimatorów z płaską szybką. Daj jakieś foty czy linka. Quote Link to post Share on other sites
woxnox Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 to jest identyczny http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2941047601.html Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 To nie jest płaska szybka :D. Nie montuj... nic. W momencie kiedy ktoś na Ciebie świeci latarką (zakłądam, że chodzi o CQB?) to odblask jest Twoim najmniejszym problemem a z kolei w "zielonej" nigdy odbłyski od obiektywu lunety/kolimatora nie robiły jakiejś znaczącej różnicy. Możesz w improwizowany sposób montować sobie jakieś plastry miodu ale zaciemnisz sobie obraz. Możesz zrobić "trzy czwarte rury" na koli ale stracisz nieograniczone pole widzenia. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Albo, naciągnąć pończochę. Quote Link to post Share on other sites
woxnox Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Tylko, że mój kumpel ma taki sam i kiedy wychylił się z krzaków i zaświeciło słońce ja dostałem świątłem prosto w oczy. PS: Nie wiedzałem jak wytłumaczyć to "płaska szybka" :icon_razz: EDIT: Pończocha za bardzo zasłoni mi obraz, sprawdzałem. Edited January 29, 2013 by woxnox Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Dexter nie do końca bym się z Tobą zgodził co do obłysku lunety w zielonej (na CQBie się nie znam), często zwłaszcza w lecie i na wiosnę snajpera w ghille można wyczaić jak leży w krzunach tylko przez odbicie światła w lunecie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Nie widziałem nigdy snajpera leżącego w słońcu. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 To widocznie jest jakiś profesjonalny poziom na strzelankach w których bierzesz udział, bo na wielu z imprez na których uczestniczyłem takie "kwiatki" się zdarzają. Ewentualnie ktoś sie położy w cieniu, zawieje i jest przebłysk pomiędzy liśmi pozwalający światłu uderzyć w lunetę. Quote Link to post Share on other sites
woxnox Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_392&products_id=6033&name=BFT_-_Oslona_ACOG_-_Flash_Killer Coś takiego bedzie grało czy nie bardzo ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Działa, zmniejsza refleksy. Jednak spójrz na swój kolimator i odpowiedz sobie, czy będzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 No i piknie zaciemnia obraz... Quote Link to post Share on other sites
woxnox Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 no dobra okej, no właśnie tak myśle moze wyglądać dość dziwnie , jeszcze sie zastanowie, dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts