RedViper Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Cześć :icon_smile: Mam taki problem, jak powinien być umiejscowiony ten sprężynko-drucik? Wiem co robi, wiem, że gdzieś w tamtych rejonach powinien się znajdować, ale w żaden sposób nie mogę go dobrze ułożyć. I jak na złość jedynie te dwie części nie są opisane w instrukcji. :) Edited January 29, 2013 by RedViper Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 paczaj Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 Kuuurcze, o tym nie pomyślałem. Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Guest korek_ASG Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Podepne się pod temat jak można :D mam taką samą replike ale kompletnie w częściach jest to moja pierwsza replika gbb i nie bardzo wiem jak ją złożyć w środku ten "GB" można prosić o zdjęcia krok po kroku co i jak ? byłbym bardoz wdzięczny jak coś to mogą być na email konrad13pirog@o2.pl z góry dziękuje i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Artur76 Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 (edited) W beretce mojego brata nie odbija spust, prawdopodobnie zsuneła się sprężynka(na zdjęciu powyżej) nr. 37, po zdjęciu zamka jest widoczna patrząc od góry nie wiem jak ją założyć z powrotem. Proszę o pomoc! Edited April 12, 2013 by Artur76 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Jak nie udaje ci się jej sensownie włożyć, to zwykle znaczy że jest ułamana. Łamie się ten element prosty, zwrócony w kierunku muszki, ma się on opierać o taki schodek w body - i właśnie ta część opierająca się często łamie. Ja to rozwiązałem zakładając kawałek rurki ( cieńsza część z wkładu długopisu typu zenith, taki metalowy wielkopojemnościowy), na to co zostało po odłamaniu. Działa do dziś, spust nawet lepiej odbija. Nie mam akurat tego egzemplarza z metalową rurką, ale w tym który aktualnie używam, mam założony kawałek zwykłego wkładu (ciut stabilizuje i wzmacnia odbijanie): Quote Link to post Share on other sites
Guest korek_ASG Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Miałem to samo i ja odwinełem troche tej spręszynki i też jest ok :) Quote Link to post Share on other sites
Felipe7 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Trochę odkopię, ale nie wiecie może gdzie zdobyć części 34/35 i 40? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 34 i 35, czyli ramkę mechanizmu, gdzieś mam. Chcesz to pisz pw. Sprężynkę pobijaka to raczej ciężko będzie kupić samą, może w jakimś zestawie prędzej. Zawsze można ją też dorobić. Quote Link to post Share on other sites
xgrzechux Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Witam, z racji wrzuconego przez Mendiego zdjęcia z wykazem części, mam takie pytanie szykam część numer 24, to jest tłoka od blowback'a, w polskich sklepach nie znalazłem :(. Wie Ktoć może coś gdzie to dostać ?? Quote Link to post Share on other sites
Ugor Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Yo. Dostałem kilka dni temu od dobrego kumpla w spadku berettę plastikową KJW. Niby zepsuta, niby nie sprawna. Zasyfiona piachem i wszystko co można było, smarowana towotem itp. Itd. Przez pół dnia. Rozbierałem na części pierwsze, czyściłem smarowałem a potem ponownie czyściłem każdy element. Gdy poskładałem całość do kupy zauważyłem że : - zamek blokuje się na kurku. - Cylinder gazowy nie odskakuje na sprężynach z powrotem - Skrzydełka blokady latają jak psu jajca Więc tak. Jeśli chodzi o kwestię blokowania się kurka. Śrubeczka wewnątrz zamka trzymająca blachę otulającą cylinder gazowy ( po tej blaszcze ślizga się kurek ) miała wyrobiony gwint, lub zerwany itp. W każdym razie dokręciłem ją z mocnym klejem do gwintów. Delikatnie się poprawiło. Choć co 3 -4 raz replika dalej blokowała się na kurku. Blokada... Szczerze powiedziawszy w plastikowej replice i tak ten selektor ledwo działa bo pod naporem ściągania spustu z włączoną blokadą widać jak zamek się podnosi na szynach, także usunąłem trójkątną blaszkę selektora. Która defakto bardzo utrudnia życie z tego co w dość krótkim czasie zdołałem zauważyć. Jeśli ktoś nie używa kydexowej kabury a zwykłej uniwersalki, to zawsze cholerne skrzydełka selektora ustawiają się siłą rzeczy w pozycji SAFE. Przy szybkiej interwencji wyciągasz przeładowaną klamę chcesz strzelać a tu klops. Więc pozbyłem się blokady i nie ma problemu. Cylinder gazowy rozebrałem, okazało się że uszczelka tłoka gazowego niestety jest zdeformowana, przy jakiejś zacince mocno w dupę dostała. Delikatnie ją ponaciągałem, wyprofilowałem, nasmarowałem, wyczyściłem. Podgrzałem żeby wróciła do poprzedniego stanu jakoś wyszło. Tłok gazowy wraca ładnie z powrotem. TERAZ uwaga! Ułamała się sprężynka spustowa o której koledzy wspominali. I jak ręką odjął ustało blokowanie się zamka na kurku, przypuszczam że ta sprężyna jest za mocna przez co powoduje że kurek strasznie przez naciąganie spustu rwie do góry po blaszce osłaniającej cylinder no i się blokuje. Jak nie ma oporu to ładnie zamek po kurku przelatuje. Nie mam jeszcze magazynka do tej repliki, muszę sobie kupić. Teraz moje kluczowe pytanie do kolegów specjalistów. Czy jeśli zostawię tak jak jest tą ułamaną sprężynkę to czy da się normalnie strzelać z tej repliki? Bo z tego co widzę jak to działa konstrukcyjnie to to że spust nie odbija w niczym nie przeszkadza poza tym że po skończeniu strzelania by zostawał w pozycji tylnej. Ale BB sam i tak odpycha delikatnie ten spust więc sugeruję że nie będzie to miało wpływu większego na działanie pistoletu, ale wolę się zapytać. Bo jeśli NIE MA wpływu, to nie będę tego naprawiać, mi po skończeniu strzelania palcem spust odepchnąć nie przeszkadzałoby a w trakcie chyba nie zrobi to większej różnicy bo po przeładowaniu zamka nawet z dobrą sprężynką spust wędruje w tylne położenie. Koledzy z ułamanymi sprężynkami? Dało się strzelać normalnie z ułamaną sprężynkę spustu? Później wrzucę zdjęcia tego co ja miałem w berettcie swojej, pokażę jakie miałem z nią problemy. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Co prawda nie w M9, a w Px4, ale bez problemu można strzelać bez sprężynki, bo jak sam zauważyłeś - spust odbija przy strzale. Quote Link to post Share on other sites
Ugor Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Jednak niestety. Dziś pożyczyłem magazynek od znajomka. Niestety konieczna jest ta sprężynka. W modelu KJW plasticzanym niestety konieczne jest każdorazowe palcem odbijanie sprężyny po strzale. Cóż. Dziś rozbieram, zobaczymy czy sposób kolegi " mendi " uda mi się powielić. Jeśli tak będę bardzo wdzięczny za istnienie tego forum. :D Wrzucę zdjęcia jak mój model wyglądał i jak był zaniedbany jak go dostałem. TOWOT RULEZ. Quote Link to post Share on other sites
xgrzechux Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 (edited) Panowie, to jak z tą częścią? Wie ktoś gdzie w pl można to dostać, a może ma ktoś na sprzedaż?http://www.evike.com/products/37959/ Edited June 26, 2014 by xgrzechux Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Co do części piszcie pw Quote Link to post Share on other sites
mario2458 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 witam! Proszę o pomoc!! dostałem pistolet beretta m9 asg blowback Mój problem Polega na tym ze nie wiem jak ma być wsadzona sprężynka nr 54 na schemacie a "przycisk" nr 55 się wysuwa. PROSZĘ POMÓŻCIE Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Moim zdaniem schemat jest dosyć jednoznaczny, a sposób ułożenia sprężynki dobrze widać. Quote Link to post Share on other sites
mario2458 Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 tak też włożyłem i po złożeniu wszystkiego przycisk 55 ma luz na tym trzpieniu na którym sie trzyma sprężynka i wygląda to tak ze przy użytkowaniu przycisk 55 wysuwa sie dodam że jak go wyciągałem to miał opór nie wypadł poprostu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts