Yahalom Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Mam pytanie. Kabura fobus na glocka 17 (ta zapinana) będzie pasowała też do glocka 18c z latarką m3 (replika KA) ? Chodzi o tą Quote Link to post Share on other sites
Ventilatorr Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Bedzie. Pozdrawiam v. Quote Link to post Share on other sites
makary Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Witam. Wreszcie mogę zaprezentować adapter na udo do kabury Fobus szyty we Wrocławiu. Używają takich m.in. SPATowcy- nie wszyscy mają Safarilandy. Oto zdjęcia: http://img216.imageshack.us/my.php?image=i...42mediumfg6.jpg http://img176.imageshack.us/my.php?image=i...43mediumyv9.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?image=i...44mediumdj8.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 Ale czy to aby napewno jest skuteczne? Chodzi głównie o stabilność. Swoją drogą nie widziałem jeszcze takiego wynalazku w akcji Quote Link to post Share on other sites
makary Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Witam. Jest skuteczne. Bardzo dobrze leży na nodze, lekkie "wygięcie" Fobusa powoduje, że idealnie się sięga po broń. Jeśli zaś chodzi o stabilność, to nie majta się po nodze, nic nie lata. Zażyczyłem sobie, żeby zestaw kabura-adapter był demontowalny, co mogłoby owocować w zmiejszeniu się stabilności, ale na szczęście wszystko gra. Nie jest to mój patent, widziałem go w akcji i wiem, że działa. Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 prawie jak safariland Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 A oto mój "prawie safariland..." Witam! Oto co otrzymałem: Prezentacja ze wszystkich stron :D Kabura ciężka, świetnie wykonana, moim zdaniem lepiej niż FOBUS. Paski do montażu na udzie są grube, ale bardzo miękkie i wygodne. Dzięki nim kabura nie zjeżdza z nogi. Jedyny napis na całej kaburze to wytłoczone słowo "GLOCK" tuż koło spustu Jeżeli posiada się replike, to należy poluzować śrubę przy spuście jeżeli replika nie chce wejść (za pomocą małego kluczyka dołączanego przez producenta) Istnieje również możliwość demontażu zastrzasku. Oto klamra dzięki której montuje się kaburę do pasa. I pare zdjęć pozowanych. (Mam dość spore udo, jednak nie było problemów z montażem kabury) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Może następnym razem kup sobie jeszcze pas do pistoletu który będzie sensowny (będzie w stanie utrzymać tę kaburę, dodaj do tego comfort pad, smycz, ładownice, ew. szelki ). Bo robienie zdjęć ze zjeżdżającym z dupy paskiem galanteryjnym jest raczej śmieszne. Kabura jak kabura, spoko. Za tę cenę warto, produkty pana Piotra oglądałem, jedno czego nie jestem pewien to tego jak ten nowy thumbbreak działa. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Może następnym razem kup sobie jeszcze pas do pistoletu który będzie sensowny (będzie w stanie utrzymać tę kaburę' date=' dodaj do tego comfort pad, smycz, ładownice, ew. szelki ). Bo robienie zdjęć ze zjeżdżającym z dupy paskiem galanteryjnym jest raczej śmieszne. [/quote']Och, dzięki za uznanie :mrgreen: Postaram się kupić przy najbliższej okazji :D [ Dodano: Sro 04 Paź, 2006 ] "apdejtowana" fotka klamry do pasa :) Quote Link to post Share on other sites
mwist Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Odświerze temat. Jak stabilnie zamontować kabure fobusa z płetwą roto na molle (konkretnie pas pt-3)? Oczywiście samą płetwe będe musiał odkręcić. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts