koper12345 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Witam Przymierzam się do zakupu nowego szkieletu do swojej eMeczki. Wybór padł na kwa 2gx, jednak nie jestem w 100% pewien czy da się go upchać do body king armsa, czy ktoś z Was dokonał tego ? Z góry dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Jeśli masz KA z działającym Bolt Catchem to trzeba go wywalić, druga sprawa, możliwe że będziesz musiał szlifować górny korpus abyś mógł zamknąć korpus. Na forum są fotki co i jak, poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 A dla czego trzeba wywalić boltcatch ? Przecież w tamtym rejonie korpus jest typowym V2... Tam nie ma żadnych zmian w kształcie i wymiarze. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Dokładnie, korpus KA jest o tyle fajny że zmiana GB nie ma wpływu na działanie Bolt Catch'a jak ma to miejsce np. w replikach VFC. Co do dopasowania Szkieletu KWA to sam jestem ciekaw jak to współpracuje i czy trzeba szlifować. Wszelkie info mile widziane :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Zwracam honory, pomyliło mi sie z VFC :D Quote Link to post Share on other sites
koper12345 Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Dzięki wielkie za odpowiedzi, jak uda mi się dopasować napiszę jak i co :) Ale jak macie jakieś podpowiedzi do zamontowania 2gx to się nie obrażę Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Postaraj się dobrze osadzić łożyska, unikniesz bicia zębatek na osiach. W dwóch ostatnich GB 2GX były z tym problemy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts