Snipernr1 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Witam. Nosze się z zamiarem zakupu tego zestawu: http://www.taiwangun..._slr_dboys.html -czy ktoś już posiada, używa mile widziana opinia użytkownika - ciekawe czy grant wytrzyma ładowanie co2 Ogólnie mile widziana opinia na temat zestawu. Ewentualnie co byście polecili do replik z serii AK itp. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Od razu odradzam używanie Co2 do tego granatu... Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Od razu odradzam używanie Co2 do tego granatu... A możesz powiedzieć dla czego? Quote Link to post Share on other sites
jacek120 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Nic ci nie wytrzyma Kilka ładowań i będzie przeciekał. Raczej jedz na GG bo to dobry zestaw i naprawdę fajnie niesie. Granatnik dobry w wykonaniu i wytrzymałości ale z przodu łatwo porysować. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Jakiego zasięgu można spodziewać się po tych granatach przy "greengazie" i kulkach 0.2g? Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Szczerze to małego :) 20metów max. W obu granatach tak miałem. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Dzięki za odpowiedź. To bieda :icon_confused: A co z CO2? Faktycznie te granaty mogą na tym ucierpieć? Pytam ponieważ mogę mieć tanio adapter MadBulla a tam zdaje się jest regulacja ciśnienia. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Tak jak z innymi granatami nie przystosowanymi do Co2, będziesz musiał użyć baaaaardzo dużej siły aby w ogóle spłonkę zbić i wystrzelić, granaty na Co2 mają inną konstrukcję. Poza tym szkoda by było zepsuć granat po 1wszym strzale na Co2 (nawet z regulacją- bo pewnie masz na myśli adapter z regulatorem od MB który działa byle jak...) Te są kopią tych od granatnika G&P, a tamte granaty za dobrze nie radziły sobie nawet z GG. Nawet Madbull nie wymyślił stricte granatu pod CO2, tylko wzmocniony (do tego G&P). Co do strzelania na GG więcej niż 20m nie będzie i to lobem (kwestia ile kulek załadujesz) Przy co2 granatami spokojnie można było celować na 50m (lobem) Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Hmm... Bawiłem się kiedyś granatami MB, tymi HighPower pod CO2 i po nabiciu z adaptera dało się spokojnie ręcznie odpalić. A przy tych >100 kulkach odczuwalny był niezły odrzut :icon_biggrin: Zasięg na 0.2g wynosił ~35m. Nie wiem jakie ciśnienie dawał adapter gdyż nie bawiłem się regulacją itp. Resumując, do czego zmierzam. Zastanawia mnie sens zakupu tego cacka od DBoys oraz owego adaptera pod CO2. Stockowy zasięg 20m jakoś mnie nie urządza a sprzęt by się taki przydał przy CQB (zamiast broni bocznej do awaryjnej sytuacji strzału z bliska). Już nie wspomnę o szacunku jaki wzbudza granatnik i punktach lansu :icon_wink: Edited February 23, 2013 by soldat Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Do celów kolekcjonerskich ok, ale niemożliwość używania granatów innych niż dedykowane ogranicza użycie inne niż w budkach. Co do granatnika w cqb, waga 1,5kg ponad na przodzie jest po prostu wkurzająca i skutecznie zniechęca... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts