Arteliar Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Siemka! Chciałbym dowiedzieć się czy warto mi zainwestować w tego ACOG'a? http://www.specshop....roducts_id=4653 Na wstępie od razu powiem, że forum przeszukałem i owszem znalazłem kilka tematów, gdzie była już mowa o tym kolimatorze, ale to był jeden, maks dwa posty, a temat był ogólnie o acog'ach. A mnie interesuje ten konkretny model. Chciałbym poznać opinie najlepiej osób, które miały go w rękach, użytkowały i potrafią powiedzieć co jest na plus, co na minus i ostatecznie podsumować. Czy replika posłuży mi odpowiednio długo, czy raczej po prostu pozbędę się pieniędzy. Liczę się z Waszym zdaniem więc proszę o rzetelne odpowiedzi i dużo cennych informacji. Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Weź pod uwagę że nie ma powiększenia. Chyba że w taki właśnie celujesz ;p Jeśli chcesz coś bez powiększenia to jakiś kolimator z serii eotech 551/552 itd. lub kolimator typu aimpoint. Jeśli jednak chcesz coś z powiększeniem to możesz kupić lunetę z regulowanym. A i jaką broń masz? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 A czy to ważne, co on ma? Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 (edited) Niektórym zależy na wyglądzie, więc po prostu się pytam. A jeśli miałby AK-47 z przednim risem to na nim nie zamontuje lunety, to też pomaga wykluczyć niektóre opcje . Edited February 7, 2013 by PiterMaster1 Quote Link to post Share on other sites
Arteliar Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 Mam klasyczną M4A1 z planem dorzucenia SIR'a. ACOG'i mi się strasznie podobają, więc dlatego w nie celuje. Wiem, że jest bez przybliżenia. Ale baaaardzo bym chciał zamontować na swojej emce ACOG'a, ale jeżeli okaże się to niezbyt praktycznym pomysłem to po prostu sobie odpuszczę... Wiem też jak zawodne są wszystkie tańsze chińczyki, więc dlatego wyszukałem tego KA z nadzieją, że będzie dosyć porządny. Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Ja korzystam z tej repliki http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9430&name=MeTac_-_Kolimator_ACOG_Type_-_Red/Green_Dot_-_QD_-_HD-2A i jestem zadowolony, ale to dopiero 3 miesiące mam ten kolimator. Wcześniej szukałem inf. o tym KA i nic nie znalazłem :/ Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Mam klasyczną M4A1 z planem dorzucenia SIR'a. ACOG'i mi się strasznie podobają, więc dlatego w nie celuje. Wiem, że jest bez przybliżenia. Ale baaaardzo bym chciał zamontować na swojej emce ACOG'a, ale jeżeli okaże się to niezbyt praktycznym pomysłem to po prostu sobie odpuszczę... Wiem też jak zawodne są wszystkie tańsze chińczyki, więc dlatego wyszukałem tego KA z nadzieją, że będzie dosyć porządny. Skoro chcesz bez przybliżenia to bierz ;p Dla mnie jedynym minusem kolimatorów aimpoint i Acog jest to że trzeba się dobrze popatrzyć przez celownik żeby widzieć cały teren, dlatego wybrałem ET 551 bo można pod każdym kątem patrzeć. Ale jeśli Tobie to nie przeszkadza to bierz, ważne żeby się podobało :D Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Odświeżam- użytkował ktoś tego KA? Bo cenowo w porównaniu z innymi wypada bardzo dobrze, ale wiadomo jak to jest z tańszymi replikami. Zależy mi na ocenie wielkości plamki, jej jasności i ostrości. Nie chcę, żeby na dystansie 30 metrów kropa przesłaniała mi cały cel. Ponadto chciałbym się dowiedzieć, jak z awaryjnością tego ACOG'a? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts