leriander Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Witam. Powie mi ktoś na jakiej zasadzie działają magazynki w p90 ACM? Kolega ma starą p90 (teraz ma rk-02), i żeby tam kulki leciały trzeba przechylić ją w tył. Jak to wygląda w droższych p90? Link to post Share on other sites
Barni73 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Widocznie ma cos zepsute... Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Jeśli ma DH-90 Wella, to ma problem. W klonach Marui (jak popularne P90 ACM) magazynek ma sprężynę i popychający kulki element na niej. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 W przypadku hicapów sprężyna dopycha kulki do mechanizmu, takiego jak w zwykłym hicapie. Minusem jest to, że aby go podkręcić należy wyjąć magazynek. W TMie wystarczyło podkręcić raz, w ACMie różnie to bywa. Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Poza tym znam osobiście kilka przypadków, kiedy chiński hi-cap do P90 powodował, że kulki głupiały - latały zakręcając w lewo i w górę. Po zmianie magazynka na lowcap problem natychmiast ustepował. Czary jakie czy cuś... ;) ale tak to było. Link to post Share on other sites
leriander Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 Ok dzięki a przy okazji, bo nei chcę nowego tematu zakładać. Jaką replikę bullpup polecacie w granicach 1000-1500zł? Link to post Share on other sites
arend Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Najniezawodniejszy jest AUG TM lub CA. P90 TM też sa dobre. Z eLkami wszystkiej maści są problemy. FN2000 to juz sprzęt dla masochistów. Plusy i minusy znajdziesz w działach technicznych. Link to post Share on other sites
leriander Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 Właśnie się już zastanawiałem na AUG od CA dzięki. =] Temat można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts