scairp Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 (edited) Hej dużo czytałem na temat replik powyższych firm. Głownie chodzi mi o Steyr AUG. No i sam nei iwem co lepiej wybrać. Niby CA to lepsza firma i bardziej polecana, jednak na angielskich forach piszą, że JG się znacznei poprawiło i lepiej kupić JG. Mogę prosić o jakieś opinie za i przeciw? Na innych forach piszą właśnie, że lepiej JG i ewentualnei tuning. Edited February 8, 2013 by scairp Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 AUG od CA był jednym z wariantów przy wyborze mojej pierwszej repliki, więc może będę w stanie pomóc. Jeśli wybierałbym spośród tych dwóch to zdecydowanie wybrałbym CA. Choć niezależnie czy to CA, czy JG i tak zastosowałbym tuning- w szczególności gumka zielona G&G i precka. Znacznie poprawi to osiągi. JG są dużo bardziej awaryjne i z tego co wiem tworzywo, z którego wykonano body jest nieco gorszej jakości niż to od CA. Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Ja bardzo firmę Classic Army szanuję ale nie wydaje mi się żeby warto było dopłacać do jej AUGów zamiast brać JG. Mam do porównania A1 z CA i A1, A2 i A4 JG. Na korzyść CA jest lepiej wykonane body z logiem Steyra. Ponoć wykonane jest z trwalszego tworzywa ale nie testowałem tej teorii ; ) Dostajesz też lufę wewnętrzną określaną u nas jako "półprecka". Co do bebechów to z JG jest różnie. A1 i A2 miały wnętrzności najsłabsze, ale czy nadal tak jest to nie wiem bo u nich to jest dość płynna sprawa. Wciąż z niezrozumiałych dla mnie względów pakują do gearboxa łożyska z tworzywa i cylinder o zbyt małej pojemności dla tak długiej lufy. To są dwie pierwsze rzeczy do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 "Półprecka" jest taką precką jak "parasnajperka" snajperką. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Jak mamy na CA, to brać CA. Jak mamy na TM, to brać TM. :D Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) JG=ASG(?)<CA<TM Mam JG AUG A2 od przeszło roku, replika ma przebieg przeszło 15k kulek i nadal działa :) Ingerencje w GB: Prowadnica sprężyny Podkładkowanie Edited February 9, 2013 by AthEghtern Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 JG=ASG(?)<CA<TM Mam JG AUG A2 od przeszło roku, replika ma przebieg przeszło 15k kulek i nadal działa :) Ingerencje w GB: Prowadnica sprężyny Podkładkowanie Nie miałeś problemów ze spustem? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 ASG=CA. ostatnio CA też się oddało duńczykom Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 @Obi-Wan Nie, spust cały czas działa poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts