Guest (ID:6452) Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Arthur, to taki żart którego nie załapałem czy Ty tak serio? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) http://zbrojownia.li...roducts_id=1093 Ta strzelba jest bardziej niż przyzwoita. Dokupisz jeszcze "łusek", pas z miejscem na nie i będzie jeszcze fajniejsza. Tylko że 3 x droższa, a czy wytrzyma 3 x dłużej niż AGM :icon_question: Mam wątpliwości. :icon_confused: Edited February 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Arthur, to taki żart którego nie załapałem czy Ty tak serio? Dex wole taką strzelbę niż od AGMu które są tandetne w porównaniu do tej. Ale to moje zdanie, gdzie nie wywalam jak szalony masturbator całego magazynka w 5 sekund. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) (...) gdzie nie wywalam jak szalony masturbator całego magazynka w 5 sekund. Tego już nie rozumiem zupełnie. Widział ktoś shotguna, z którego w 5 sekund można wystrzelać cały magazynek? Zazwyczaj 10-15 kulek? :icon_eek2: Edited February 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Arthurze, sprzedałem trochę, chyba koło 10 sztuk, tych pompek 3-lufowych i one są po prostu... gówniane. Jak bym miał wybierać to wolał bym AGMa nawet jak by kosztował tyle co 3lufowa. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) Szczerze? Gdybym miał wydać półtorej setki na "trójlufkę", to wolałbym dozbierać i kupić Remingtona 870. Miałem go, bardzo dobre wykonanie, zabójcza moc i bardzo dobry zasięg. Problem w tym, że ma nietypową komorę HU i lufę, więc nie da się dobrać do niego "precki". Gdy było to możliwe, to nie pozbyłbym się go do tej pory. Zostały mi po nim jeszcze zapasowe magazynki, ale niestety nie pasują do AGM-a. Edited February 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Jak czytam wypowiedzi co "niektórych" to serce pęka, że u "niektórych" psycha siada, myślałem, że ja jestem nie rozgarnięty ale to już jest śmiech. Musicie się kłócić o to co lepsze? Zamiast przedstawić klarownie co jest zaletą, a co jest wadą repliki. AGM-prosty, tani(?), wygodny, dobrze złożony, czasem się przytnie, ale jak się używa kulek ze "świnioplastiku" nie ma się co dziwić. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Arthurze, sprzedałem trochę, chyba koło 10 sztuk, tych pompek 3-lufowych i one są po prostu... gówniane. Jak bym miał wybierać to wolał bym AGMa nawet jak by kosztował tyle co 3lufowa. Ta jest jednolufowa akurat. ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Nadal jedna na może 50 będzie strzelała jak dowolny AGM ;-). Niestety z tanich szotów, AGM jest najlepszym wyborem jeżeli chodzi o jako takie właściwości "strzeleckie", reszta jak toto nadrabia ewentualnie wyglądem, choć to tylko kwestia gustu, bo jak dla mnie jest paskudna jak noc listopadowa ;-). Edited February 11, 2013 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 AGM-prosty, tani(?), wygodny, dobrze złożony, czasem się przytnie, ale jak się używa kulek ze "świnioplastiku" nie ma się co dziwić. Potwierdzam. Jedynie ewentualnie kłóciłbym się ze stwierdzeniem dotyczącym kulek. Otóż strzelałem z AGM nawet z tandetnych P&J i w lufie ani w magu się nie cięły. Z gorszych nie strzelałem. Przycięcia jakie mi się zdażały były dwojakiego rodzaju. Jedne naprawiało pryśnięcie jakimś smarem/olejem w dziurkę w której porusza się język spustowy (bo to on się zacinał). A drugi rodzaj zacinek zdarzał się gdy wypadł mi taki plastikowy słupek wchodzący w komorę HU od boku. Kulki wpadały wtedy do wnętrza shotguna i w końcu było ich tyle, że blokowały mechanizm. Wystarczyło dorobić taki słupek i jest git. AGMa z czystym sumieniem polecam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Nie twierdzę, że pj się tną ale po prostu latają jak kupa. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Nie twierdzę, że pj się tną ale po prostu latają jak kupa. Prawda, ja chciałem tylko zaznaczyć, że jeszcze nie zdażyła mi się zacinka nawet gdy używałem "kulek ze "świnioplastiku"" (bo chyba P&J do nich należą). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts