orzech20126182 Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Sorki za te znaki ale pisze na tablecie jutro sie poprawie. Co do tych 8.4v li-po nie chodzilo o echelona tylko np o czat gdzie wlasnie tak to komentuja jak wspomnialem Mozna skonczyc temat, twoje zdanie znam na temat tych baterii, wtyk mam duzy wiec nie problem dzieki za poswiecony czas odpowiedz otrzymalem na wszystkie problemy w temacie Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Orzech, przytrzymaj dłużej swojego palucha na literkach. Quote Link to post Share on other sites
orzech20126182 Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Spoko rozumiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Podepnę sie pod temat. kupiłem baterię nimh 1500 mah FIREFOXA o napięciu 9,6V. problem taki, ze po naładowaniu stockową ładowarką pierwsze 100 kulek śmiga normalnie, potem napięcie spada tak jakby do 8V około (chodzi wolniej niż stockowa 8,4) a po 1 magazynku bateria pada :( naładowałem ją ponowie i było to samo. Znajomy powiedział mi, że to może być problem z ładowarką stockową (posiadam cm045 ) i ta ładowarka nie jest w stanie naładować takiego napięcia. Zaproponował mi abym dał te baterię jemu a on ją podładuje na mikroprocesowej, i gdy okaze się że bateria działa poprawnie to będe zmuszony kupić ładowarkę która dedykowana jest do akumulatorów o napięciu 9,6V. myślicie że t może być to? czy poprostu tej baterii nie odratuje już, i trafiła mi się taka kiczowa? ale Firefox to dobra firma więc sam nie wiem, strzelałem na zewnątrz, może zimno tak na nią działa? z góry dzięki Pozdrawiam Edited February 19, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
orzech20126182 Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 tu moge powiedziec, ze ladowarka musi miec zblizone napiece do 9,6v jak w twoim okumulaotrze, wiec kupno ladowarki chyba bedzie potrzebne Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 patrzylem na swoją ladowarkę, i pisze OUTPUT- 8,4V i się ucieszyłem, ze to raczej przez ładowarkę, a nie bateria wadliwa. chyba faktycznie będzie potrzebny zakup wolnoładowarki - output-9,6v. juz mam upatrzoną na azteko za 20 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts