kajtoo5 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Witojcie! Mam problem z dyszą w moim Gb v2. Wcześniej pisałem o wadliwym szkielecie. Wymieniłem go na CA i już jest ok. Ale mam problem, ponieważ po ustawieniu trybu ognia na SEMI, po oddaniu strzalu (wykonaniu przez mechanizm całego cyklu) dysza nie zostaje w przednim położeniu, a w tylnym. Co prawda mam zamontowany opóźniacz popychacza, ale owy opóźniacz, nie powinien sprawiać, że po wykonaniu cyklu dysza zostaje z tyłu ;) Dodam, że na auto jak i na semi dysza działa jak należy, problem leży jedynie w tym, że zostaje z tyłu po wykonaniu w/w pełnego cyklu. Pierwszy raz mam taki problem. Wygląda to tak, jakby cykl nie do końca był zgrany z pracą zębatek. Nie wiem co robić. Pomóżcie. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Wszysttko jest dobrze skoro podaje kulki nie ma strat fps, to jest ok, a pozostaje z tyłu bo działa siła bezwładności zębatek gdzie po puszczeniu spustu wykonują one pewien ruch. Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Jeśli dysza zostaje w tylnym położeniu to i tłok jest trochę naciągnięty. Efekt? ubijanie się sprężyny , strata FPS. Można zamontować mosfet z AB albo wyregulować blaszki stykowe tak aby po rozłączeniu styków przez przerywacz od razu łącznik styków "odłączał" zasilanie silnika. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Jeśli dysza zostaje w tylnym położeniu to i tłok jest trochę naciągnięty. Efekt? ubijanie się sprężyny , strata FPS. Można zamontować mosfet z AB albo wyregulować blaszki stykowe tak aby po rozłączeniu styków przez przerywacz od razu łącznik styków "odłączał" zasilanie silnika. Przeczytaj co wyżej napisałem i porównaj ze swoją wypowiedzią. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 obydwaj macie rację - bezwładność jest? Jest. Mosfet z hamulcem powinien pomóc? Powinien. Więc o co się rzucać? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) O ustawianie styków :icon_biggrin: bo do mosfetu nic nie mam bo ma rację :icon_smile: Ustawienie styków nic a nic nie da. Przez przypadek zacytowałem całość, a miało być tylko o stykach. Ot zmęczenie. Edited February 11, 2013 by szymx1 Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 Mi to osobiście nie przeszkadza: bardziej chodzi mi o to, czy jest to bardzo złe i jeżeli tego nie naprawię to powróci komuna :D Przez moment miałem obawy czy nie będzie zasysało po 2 kulki, ale to dowiem się w sobotę ;) dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts