jarni5 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Witam. Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że przeczytałem przyklejony temat o kulkach snajperskich i niestety nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie nadal nie wiem jakie kulki kupić do karabinu snajperskiego. Z tego co wyczytałem, to każdy poleca legendarne Straighty, niestety już ich nie produkują. Mówią też, że Guardery to odpad Madbulli, a kilka postów niżej że Madbull odpad Guardera. Raz to lepsze, za pół roku już inne. A ostatnio, to podobno wszystko zachowuje się jak plastelina.... Z tego wszystkiego już sam nie wiem co kupić. Jakie kulasy ( tylko nie w kolorze czarnym i zielonym) ostatnio są polecane? I gdzie je można kupić w PL? Będą latały w promyku 6.03 mm przy 600-620 fps. Pozdrawiam ;) Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Tak jak przeczytałeś. MB są jako tako dobre, wiele osób dodatkowo je przesiewa. KA są podobno gorsze od MB, choć to w zasadzie to samo. WE zbierały w miarę dobre opinie. Generalnie, najlepszym sposobem jest przetestowanie kilku producentów i dobranie najlepszych dla siebie. Jedno jest wiadome, poza WE, które nie są cudowne, nie ma dobrych kulek powyżej 0,4g. W tym wagomiarze najczęściej kupowane są właśnie MB. Co do koloru- na to nie mamy wpływu, WE są chyba zielone, MB- pomarańczowe. Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 No dobra, ale po co zakładać nowy temat? Link to post Share on other sites
Recommended Posts