Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór pierwszej repliki.

Recommended Posts

Jeśli skok jakości i możliwosci upgradów jest wart tej ceny to sprzedam telefon czy inny szrot i kupie tego CA36c, nieco mnie dziwi to 312 fps. W jakiejś giecie chyba dało się wymieniać sprężyne bez ingerencji w GB, a w tej? Bo z 312 fpsy to mało jak na bieganie po lesie. A tak bym wstawił tą m110 czy m120.

Bo z 312 fpsy to mało jak na bieganie po lesie. A tak bym wstawił tą m110 czy m120.

Fpsy to nie wszystko. Jakość wykonania się liczy - shotgun AGM ma około 300fps a strzela bardzo ładnie - skutecznie na 40 metrów a na forum pisano o przypadku gdzie trafiono w puszkę od piwa z 50 metrów. Fpsy to sprawa drugorzędna jeśli replika jest dobra.

Szybka wymiana sprężyny jest możliwa w giecie Boyi, w CA to nie wiem. Możliwość upgradów Masz też w każdej innej replice G36 więc nie rozumiem tej radości :icon_smile:. Powiem Ci, że lepiej kupić giete GFC za ~500pln, otrzymać roczną gwarancję w sklepie airsoftowym, niż kupować CA za 700pln w sklepie który sprzedaje wszystko co może przypominać broń. Nawet jeśli w ciągu roku gieta GFC Ci się posypie, Masz wymianę części za darmo, po upływie gwarancji masz w kieszeni zaoszczędzone 200pln z CA +XXpln przeznaczone na tuning tej drugiej. Składasz GearBox z markowych części i śmigasz długie lata :icon_cool: :icon_cool: .

Fpsy to sprawa drugorzędna jeśli replika jest dobra.

Jednak w lesie na większych odległościach 310fps daje przeciwnikom sporą możliwość manewrowania między kulkami. Według mnie dla G36 opcjonalne jest 370fps - nie wyklucza z uczestniczenia w CQB oraz pozwala na dość łatwe ustrzelenie przeciwnika w lesie. Jak kolega mówił najważniejsza jest precyzja, ale V wylotowe to też ważna sprawa.

Fannatic, dokup do tej giety GFC prec lufe i dobrą gumkę HU, a otrzymasz bardzo fajną replikę. Normalny sklep airsoftowy zamontuje Ci zakupione części przed wysyłką za darmo.

Hmmm. Chciałem kupić wszystko na GF, fajna sprawa z tymi pkt'ami itd. (troche mnie odstraszają wszelkie komenty negatywne na ich temat, a troche ich było). A jakieś konkretne części polecacie typu gumka, bateria, ładowarka, precka do tej giety od GFC? Spodziewam się przypływu gotówki w najbliższym czasie, 200-300zł około więc jestem otwarty na propozycje co wmontować na początek.

Gumka - http://gunfire.pl/product-pol-1152192217-Gumka-hop-up-czarna.html

Bateria - http://gunfire.pl/product-pol-1152198345-Akumulator-9-6V-2200mAh-2-modulowy.html

Czy ta bateria wejdzie? A co do precek, to jaką byście zaproponowali? Bo lufa krótka, a tłumik dzwięku chciał bym założyć.

Co do ładowarki też bym prosił o podpowiedź gdzie dostać.

(PS. Dodatkowo przecena tej gietki się pojawiła :D).

Problem leży tu że ja i elektryka mamy na pieńku. Czy taka ładowarka mikroprocesorowa automatycznie rozładowywuje do bezpiecznej granicy a następnie sama przejdzie w tryb ładowania i podtrzymania?

Edit: Okej znalazłem że sama przechodzi w podtrzymanie a jak z rozładowywaniem?

Edited by Fannatic