mikhi1996 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Witam Od dawna oglądam repliki i w końcu finanse pozwoliły na zakup. Poszukując pulimiota dla siebie znalazłem coś takiego: http://gunfire.pl/pr...ka-GFG039C.html Chwila zastanowienia... ja to już gdzieś widziałem! Dobrze kombinuję, że to Jing Gong sześćsetósemka http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html podrasowany przez Gunfire? I czy jest to warte uwagi i kasy? Na pole i do CQB, moc mi pasuje, włożyć by tam preckę i gumkę HU... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Pulemiot, jak już. Albo puliemiot, nie pamiętam, jakie "e" ruskie użyli. I to raczej nie jest JG, tylko albo WE albo ARES też nie pamiętam, jednak stawiam na WE. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Rebrandowane JG. Na kolorze body i lepszej kontroli jakości (cokolwiek to ma znaczyć) różnice się kończą. Swoją drogą, strasznie mi się ten kolorek podoba Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 ja bym wybierał gfc ...jak kolega wyżej napisał to JG tylko po bardziej wnikliwej kontroli jakości, a co za tym idzie - jak wszystkie repliki "GFC" ma przedłużoną gwarancję do 2 lat :) Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Tak jak wyżej i wyżej - JG rebrandowane przez GF - niby lepsza jakość, bo bardziej kontrolowane, ale poza innym body niczego więcej bym się nie spodziewał :P Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 ooo dwa lata w chinolku, to też pewnie wezmę :P Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Szczególnie że te Gietki z JG takie złe nie były. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ja bym się jeszcze wahał między CM.045 bo technicznie trochę lepsze ale gwarancja krótsza. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 I cena wyższa CM.045 - 550zł, a gieta GFC - 413zł. Za to kupisz dobrego lipola, kulki i magazynek może nawet 2 :P Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 GFC jeszce tylko kilka dni za 413, niedlugo bedize tylko 100zł różnicy między nim a cymą. Cyma ma na pewno metalową komorę HU i raczej lepszy GB Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Za 100zł masz kulki magazynki. Możesz nawet od razu gumkę HU wymienić, którą trzeba wymienić w GFC jak i Cymie.. A co do komory HU - ta od JG się świetnie spisuje, to że jest metalowa nie zrobi Ci wielkiej różnicy. Ale jeśli chcesz możesz kupić metalowy szkielet do tej komory, kosztuje ~60zł więc przy tej różnicy masz nadal więcej kasy w kieszeni :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts