Ahmeda Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam, ostatnio zaaplikowałem swojemu maleństwu nowego gearboxa po tym, jak PJ poszedł w strzępy i nie chciałem już inwestować w sam szkielet. Zdecydowałem się na set guardera do M4/16 na m150. Wszystko poskładane współdziała z komorą HU guardera, lufą 407mm tej samej firmy i kablami niskooporowymi PJ na małej tamiyi. Silnik nadal stockowy PJta. Ten dział wydał mi się odpowiedni, żeby zadać podstawowe pytanie: Co zmienić? Doszły do mnie opinie, że 407 guardera nie są udanymi produktami (po fakcie) i jest w tym trochę prawy, bo przy tej sile wystrzału mam czasami dziwne zawirowania powietrza. Silnik PJ to wiadomo, nie ma o czym rozmawiać i też zależy mi na opinii co d tego zestawu pasowało by najlepiej (kładąc nacisk na semi). Do tego jakieś inne kable i na sam koniec batka. Napisałem tutaj, bo bez sensu jest tworzyć kilka nowych tematów czy pisać w kilku różnych miejscach. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Lufę na promyka, kable na jakieś modelarskie. Batka- najlepiej dobre lipo (Robbe). Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Właśnie już dużo się naoglądałem, promyk to wiadomo a jakieś linki do dobrego okablowania można by pozyskać ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Kabelki znajdziesz na stronie modelmax, lipo to od siebie polecę turnigy, redox, dualsky. Pozdrawiam Kocur Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 Jeśli jeszcze o promyku mowa, to jaka długość dla prędkości wylotowej 530FPS? Bo mam obecnie guarder 407 i chyba nieco okazuje się za krótka. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Cięższe kulki. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 To już testowałem, zresztą wiadoma sprawa że nie będę się strzelał przy takim kopnięciu na 25. Kwestia tego, że lufa wydaje się być za krótka w stosunku do siły jaką wypychana jest kulka. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) może masz nie dopasowany typ cylindra do długości lufy. Edited February 19, 2013 by Galithar Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 Sam nie wiem jaki mam typ cylindra bo od razu oddałem to do złożenia, powiedzieli mi tam właśnie że lufa prawdopodobnie jest za krótka. Jako że jest to set guardera, to jest i borek guardera ale z jakim cylindrem za cholere nie powiem. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Jeśli seta masz do M16 to albo masz typ 1 albo typ 0. Jeśli 0 to jest nie odpowiedni do tej precki co masz taraz. Typ 1 pewnie też nie. Ja u siebie mam typ 2 przy precce 469mm i jest miód. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts