SnickSoN Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam , Razem z Kilkoma kumplami postanowiliśmy zacząć naszą przygode z ASG . Jako , że jestem totalnie zielony w te klocki przeczytałem wszystkie części poradnika LogaN'a co do wyboru repliki. Niestety po kolei wyszukiwałem wszystkie bronie jakie polecił do 200 zł i bezskutecznie próbowałem je porównać i zobaczyć . Tu Pojawia się prośba . Czy moglibyście mi podać bronie z jakimi wy zaczynaliście (do 200 zł) linki do nich i wasze poglądy na ich temat . Albo powiedzieć , która z broni podanych w Poradniku jest najlepsza. I ostatnie pytanko :D Za ile złotych kupie najtańszą automatyczną replikę wydaję mi się , że elektryczną ?? Z Góry Dziękóweczka. :D Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 1- Najbardziej sensowna replika do 200 zł http://www.taiwangun.com/air-shotguns/shotgun-long-003-agm_1.html 2- Najtanszy elektryk - 350zł, poniżej tej ceny to zabawkowe odpuściaki co ci pękną i rozsypią się Według mnie tyle starczy, bo do 200zł dużo nie będzie, kup pompke AGM'a dobre okularki (np uvexy ivo) paczke kulek, PJ są dobre do pompki i zacznij się bawić :) Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 ten agm ma plastikową lufę wewnętrzną? Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Z tego co pamiętam to nie. Zresztą masz temat poświęcony na forum całej tej replice tam się dowiesz o niej wszystko Quote Link to post Share on other sites
SnickSoN Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Dziękuję Panowie :D Mam takie pytanko :D Zdecydowałem się na tego Shota już zamówiony. Jednak jedna rzecz mnie zastanawia . Czy można go tuningować ?? I pytanie co do magazynku . Czy są jakieś większe np 45k itp ?? Jak tak to link byłby mile widziany :D Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 A propo tuningu, to wiem że nie można np. wymienić gumki hop up, ale ta stockowa jest wystarczająca. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 shota za 60zł chcesz tuningować? Nawet go nie rozbieraj bo zepsujesz. Nie ma sensu tuningować. Chyba, że tego shota zrobisz sobie projekt i ktoś Ci wszystko to samo na CNC wyrobi, to nie dosyć, że nic się z nim nie stanie i możesz go stuningować :P Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Innych magów z tego co wiem to nie ma (chyba, że sam zrobisz). Z tuningiem też jest problem (ale osobiście nie bardzo widzę sens tuningu) bo z tego co mi wiadomo nie ma dedykowanych części do tego modelu. Można kombinować i korzystać z części od innych replik ALE nie wiem z których by pasowały. Lufy i gumki nie wymienisz bez wymiany całej komory HU. Sprężynę można wstawić mocniejszą ale nie wiem jak mocną wytrzymają bebechy (przejrzyj temat o replice - może ktoś już wstawiał). Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Nie ma możliwości - przy obecnej sprężynie korpus plastikowy potrafi pękać na pół, a co dopiero przy mocniejszej. Nic nie zrobisz. A magazynki do agm003 są tu :icon_smile: Edit : literówka Edited February 20, 2013 by Turas Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Nie ma możliwości - przy obecnej sprężynie korpus plastikowy potrafi pękać na pół, a co dopiero przy mocniejszej. Nic nie zrobisz. A magazynki do agm003 są tu :icon_smile: Edit : literówka Pękania korpusu (body?) jeszcze nie widziałem. Moje shotguny na stockowych sprężynach mają się dobrze. Chłopak pyta o większe magi a Ty mu standardowe podajesz... Tych magów nie kupuj. Póki były w cenie promocyjnej (niecałe 10zł) były opłacalne. Teraz za cenę trzech takich magów kupisz replikę (i 3 magi w zestawie). Bardziej więc opłaca się wziąć drugą replikę i mieć dwie repliki (jedna do pożyczenia dla kumpla, zapasowa czy na części zamienne) i 6 magów niż tylko jedną replikę i 3 magi (w mniej-więcej tej samej cenie). Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Z większymi się nigdy nie spotkałem. Tak pękają. Spotkałem się osobiście z 3 shotami 003, które pękły na pół :P Quote Link to post Share on other sites
SnickSoN Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 A jakie kulki do tego shota ?? Ile gram itp ?? Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 (edited) P&J 0.2g powinny być dobre. @Edit Linkacz to kulasów. http://www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-2-g/kulki-0-20g-2000-szt-premium-p-j.html Edited February 24, 2013 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Ja używam 0,25. Jak kupisz lżejsze np; 0,23 czy 0,20 nic złego się nie stanie. Pamiętaj o ustawieniu HU do wagi kulek. Quote Link to post Share on other sites
SnickSoN Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 (edited) A jak ustawić ten hop up ?? Wiem , że jest tam to przesuwadło ale nie wiem w jaki sposób mam to zrobić. Edited February 24, 2013 by SnickSoN Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Kręć/przesuwaj aż zobaczysz, że kulki od razu lecą w górę. Wtedy oznacza to, że za mocno podkręciłeś. Szukaj ustawienia gdzie kulki lecą najdalej prosto nie opadając, ani nie podbijając w górę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts