Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rozpoczynam Przygode

Recommended Posts

Witam , Razem z Kilkoma kumplami postanowiliśmy zacząć naszą przygode z ASG . Jako , że jestem totalnie zielony w te klocki przeczytałem wszystkie części poradnika LogaN'a co do wyboru repliki. Niestety po kolei wyszukiwałem wszystkie bronie jakie polecił do 200 zł i bezskutecznie próbowałem je porównać i zobaczyć .

Tu Pojawia się prośba . Czy moglibyście mi podać bronie z jakimi wy zaczynaliście (do 200 zł) linki do nich i wasze poglądy na ich temat . Albo powiedzieć , która z broni podanych w Poradniku jest najlepsza.

I ostatnie pytanko :D Za ile złotych kupie najtańszą automatyczną replikę wydaję mi się , że elektryczną ??

Z Góry Dziękóweczka. :D

1- Najbardziej sensowna replika do 200 zł

http://www.taiwangun.com/air-shotguns/shotgun-long-003-agm_1.html

2- Najtanszy elektryk - 350zł, poniżej tej ceny to zabawkowe odpuściaki co ci pękną i rozsypią się

Według mnie tyle starczy, bo do 200zł dużo nie będzie, kup pompke AGM'a dobre okularki (np uvexy ivo) paczke kulek, PJ są dobre do pompki i zacznij się bawić :)

Innych magów z tego co wiem to nie ma (chyba, że sam zrobisz).

Z tuningiem też jest problem (ale osobiście nie bardzo widzę sens tuningu) bo z tego co mi wiadomo nie ma dedykowanych części do tego modelu. Można kombinować i korzystać z części od innych replik ALE nie wiem z których by pasowały. Lufy i gumki nie wymienisz bez wymiany całej komory HU. Sprężynę można wstawić mocniejszą ale nie wiem jak mocną wytrzymają bebechy (przejrzyj temat o replice - może ktoś już wstawiał).

Nie ma możliwości - przy obecnej sprężynie korpus plastikowy potrafi pękać na pół, a co dopiero przy mocniejszej. Nic nie zrobisz. A magazynki do agm003 są tu :icon_smile:

Edit : literówka

Pękania korpusu (body?) jeszcze nie widziałem. Moje shotguny na stockowych sprężynach mają się dobrze.

Chłopak pyta o większe magi a Ty mu standardowe podajesz...

Tych magów nie kupuj. Póki były w cenie promocyjnej (niecałe 10zł) były opłacalne. Teraz za cenę trzech takich magów kupisz replikę (i 3 magi w zestawie). Bardziej więc opłaca się wziąć drugą replikę i mieć dwie repliki (jedna do pożyczenia dla kumpla, zapasowa czy na części zamienne) i 6 magów niż tylko jedną replikę i 3 magi (w mniej-więcej tej samej cenie).