Dortar Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem pierwszej repliki gazowej. Mógłby ktoś wyrazic opinie o tym modelu ? http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/g5-1-well.html I jaka jest awaryjność replik w tym zakresie cenowym ? Z góry dziekuje za odpowiedz ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 W tym zakresie cenowym masz spore szanse, że replika nie będzie działała po wyjęciu z pudełka. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) A ja się przyznam bez bicia, że kupiłem tego Wellca, głównie żeby pozamieniać parę części z Hi Capy 5.1 WE. Efekt jest taki, że Hi Capa dobrze działa z częściami od Wella, a Well strzela dobrze z częściami WE, a do tego szkielet dyszy 5ku pasuje, w przeciwieństwie do WE, gdzie po prostu się nie mieści. Replika nie tylko działa po wyjęciu z pudełka, ale działają wszystkie bezpieczniki w chwycie i w ogóle (nie do końca pamiętam jak to było z moją WE, ale chyba po którejś szalonej operacji z tą sprężyną trójpalczastą darowałem sobie próbę ożywienia. W sumie i tak to tylko detal). Problemem może być to, że śrubki szybko się wyrabiają (tą odpowiadającą za kompensator, czy jak to tam nazwać lepiej oszczędzać, albo zrobić większe nacięcie), spust jako tako ciężko chodzi i magazynki od WE rzadko kiedy blokują zamek. Ten dołączony do repliki sprawuje się dobrze. I jaka jest awaryjność replik w tym zakresie cenowym? Według tego co mam w profilu, mam ją grubo ponad pół roku. Moja WE już wtedy miała duże problemy z dyszą, z którymi jako dzieciak nie potrafiłem sobie poradzić, przez co mam urazy do gazówek. Ta, póki co, trzyma się dzielnie. Edited February 18, 2013 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts