michal1234120 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam. Jestem początkujący i zakupiłem niedawno moją pierwszą replikę elektryczną. Jednak mam z nią tak jakby problem. Chodzi o to że sprzedający nie podał modelu repliki i nie napisał gdzie wkłada się baterię. Baterie nie mieszczą się w miejscu do tego przeznaczonym i z tego powodu chcę zwrócić replikę. Sprzedający napisał że było widać jakie baterie są na zdjęciu. Moje pytanie brzmi : czy mam jakieś szanse na zwrócenie repliki i odzyskanie pieniędzy? Link do repliki http://allegro.pl/ak...2994191220.html Proszę o pomoc i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Masz prawo zwrócić replikę do 10 dni po otrzymaniu przesyłki, bez podania przyczyny. Sprzedający, chcąc czy nie chcąc musi replikę przyjąć i zwrócić pieniądze. Ale nie wiadomo na kogo trafiłeś. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Tak, jeżeli jest to firma a nie osoba prywatna. A z resztą co za problem wyciągnąc kabel na wierzch repliki i baterię do repliki przymocowac? Edited February 17, 2013 by szymx1 Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Może jest tak jak mówisz, ale ostatnio czytałem że kupując przez internet, nie ważne od kogo i nie ważne gdzie, masz takie prawo. Poza tym jak bateria nie pasuje? Jak jest dla niej specjalne miejsce w pudełku o identycznych kształtach to musi być do takowej repliki. Ewentualnie można baterie wymienić ale to kolejny koszt. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Miałbyś prawo do zwrotu jedynie,kiedy towar nie byłby zgodny z opisem,o czym tu nie ma mowy.Krótko mówiąc.Widziały gały co brały.Trzeba było się przed zakupem tu zapytać.Teraz albo kupisz dedykowaną baterię typu stick,albo założysz batkę na zewnątrz korpusu(pokrowcu,atrapie lasera,tostera itd). Może jest tak jak mówisz, ale ostatnio czytałem że kupując przez internet, nie ważne od kogo i nie ważne gdzie, masz takie prawo. Poza tym jak bateria nie pasuje? Jak jest dla niej specjalne miejsce w pudełku o identycznych kształtach to musi być do takowej repliki. Ewentualnie można baterie wymienić ale to kolejny koszt. Źle czytałeś. Radzę ci się doinformować,i zapoznać z regulaminem alledrogo. Gdybyś przyjrzał się dokładnie,są to baterie typu mini(mniej więcej).Do tej repliki pasują jedynie Sticki. Do autora.Tego lipola widocznego na zdjęciu oddałbym do utylizacji.Jest spuchnięty,i grozi ci samozapłon,przy uszkodzeniu. Edited February 17, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Dokładnie, lipola wywal i to szybko. Przydramatyzuję teraz: A baterię przecież masz. Nie zapytałeś się, chciałeś być mądrzejszy i masz babo placek. Sprawdziłeś chociaż czy replika działa, strzela? A jest napisane i trąbią o tym w każdym temacie "jesteś nowy, nie masz znajomego ogarniętego- nie bierz używki". Jednak masz takie wyjścia: 1. Kupić sticka/li-po (pamietaj że baterie li-po wymagają innych ładowarek niż ta ładowarka załączona do repliki) 2. Daj to jakiemuś magikowi żeby ci przerobił ogniwa na stick jeśli sam nie potrafisz 3. Przyczep tą baterię którą masz gdzieś do korpusu/gdziekolwiek i czymkolwiek. edit: Jeśli sprzedający napisał, że dołącza baterie widoczne na zdjęciu, to niekoniecznie muszą one pasować, więc 'niezgodność przedmiotu z opisem' nie wchodzi w grę. Edited February 18, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
michal1234120 Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Bardzo dziękuję za udzielone przez Was odpowiedzi. Więcej nie popełnie błędu i zapytam się doświadczonych takich jak Wy. Postaram się sprzedać replikę i wtedy kupić inną. Jeszcze raz dziękuję za udzielone odpowiedzi i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Sprzedajesz replikę bo bateria nie pasuje? czy Ty siebie słuchasz/czytasz? Wiesz, rób co chcesz, ja Ci tylko wrzuce link do mojej aktualnej repliki- tak, w kolbie jest batka. http://images34.fotosik.pl/564/799106349b66b85cgen.jpg dopóki czegoś nie ogarniesz przyklej batke izolką i tyle. Działa Ci to w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Moritz dobrze Ci radzi! Już jeden nieprzemyślany krok zrobiłeś, nie brnij dalej w bezsens! Edited February 20, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
michal1234120 Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Co do działania. Powiem tak. Nie wiem jak to się nazywa dlatego napiszę to tak jak to myślę. W replice w miejscu przez które dochodzą kulki do środka czasami jest tam pusto i replika normalnie strzela kulkami, lecz czasami jest tam coś czarnego i lulki nawet nie dochodzą do repliki. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Moze Wy pomożecie. Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Zapewne dysza... Jejo działanie polega na tym, że przekazuje powietrze z tłoka na kulkę. Porusza się i jest to całkiem normalne. Kulki raczej nie dochodzą przez magazynek. Spróbuj go docisnąć, powinno pomóc. Edited February 21, 2013 by betoVen Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) to coś, gdzie wchodzą kulki, to komora hop-up. W niej jest gumka podkręcająca, regulacja itp i stanowi bezpośrednie połączenie między magazynkiem a lufą. Załaduj kulki, podkręć hi-capa (na stopce magazynka jest pokrętło, kręcisz do usłyszenia takiego charakterystycznego kliknięcia), załaduj magazynek i puść serię po krzakach. To o czym mówisz to faktycznie dysza i wyżej już wytłumaczono o co chodzi. Spróbuj i się nie bój. Jak nie pomoże to będziemy się dalej martwić co z tym fantem zrobić. Edited February 22, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts