Mateo Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Wiem, że to nie mundur, ani oporządzenie, ale jakoś tu mi najbardziej pasowało. W końcu GPS-a mozna nosić w oporzadzeniu, lub w mundurze. :-) Ktoś ma GPS-a, używa, jaki model? Ja zastanawiam sie nad: Garmin Etrex, warto się tym interesować? Nie szukam nawigacji do samochodu, ale pomocnego użądzenia do poruszania się po lesie, zarówno w dzień jak i w nocy, late, czy zimą. Wszelkie uwagi mile widziane :-) Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Ja polecam wszelkie modele Palmtopów Mio! Są nie za drogie jak na palmtopy (np iPAQi są kurewsko drogie) a wbudowane GPS jest dużo wygodniejsze od podłączanego! Obecnie korzysta z takiego mój wujek ale sam czaję się na zakup (a raczej mój starszy się czaji :P). Dobrą rzeczą jest to że można dostać modele od razu z mapą Polski a nie trzeba na to wydawać dodatkowo 800 zeta pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Swego czasu doszedłem dopodobnego wniosku szukając GPS do lasu własnie i do jazdy wozem - po lesie. Wymyśliłem ze lepiej kupić palmtop z wbudowanym GPS + mapa polski gdyż zawsze mozna wykozystać w zyciu codziennym taki troszke naciągany półśrodek ale wystarczający no i realtywnie "tani". Kwestia zebrania funduszy odsunęła zakup zabawki na plan dalszy. Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted May 25, 2005 Author Report Share Posted May 25, 2005 Tylko, zę mi potrzeba GPS-u bez wodotrysków. Palmtopa nie bedę używał, gdyż nie odczówam potrzeby używania, poza tym świetnie radze sobie z papierowym atlasem Polski. :-). Chyba, że Palmtop z GPS jest tańszy lub w podobnej cenie co taki reczny, niewielki GPS? Raczej mało prawdopodobne... ;-) Im mniej elektroniki tym lepiej, zwłaszcza w terenie, prawda Wilku? Chyba w off-road trochę sie bawisz, nie? :-) Quote Link to post Share on other sites
ResistancE Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 a ile kosztuje taki średniej klasy GPS ? :? Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Palmtop z zbudowanym GPSem i mapą Polski kosztuje 1400 zeta więc jest to naprawdę niezła okazja! Na allegro można dostać Mediony w tej cenie! Gorąco polecam firmę! Mało znana w Polsce a robi fajowe rzeczy na podzespołach Toshiby g. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 oj Mateo wyraznie napisal - chce GPS do lasu palmtopy z wbudowanym GPSem slabo radza sobie w terenie - oprogramowanie do nawigacji jest zaprojektowane do poruszania sie po sieci drogowej. np. Brakuje zaawansowanych funkcji sledzenia sladow poza tym to delikatne urzadzenia - gps w teren maja bardziej wytrzymale obudowy Sam uzywam Acera N35 i w teren marnie sie nadaje (slaba bateria jak na eskapady w teren i malo przydatne funkcje do tego - inna sprawa, do jazdy autem miod malina) Quote Link to post Share on other sites
Guest wolo Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 a ile kosztuje taki średniej klasy GPS ? :? Kosztują w granicach 800zl :wink: PzD wolo Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Ktoś ma GPS-a, używa, jaki model?Ja zastanawiam sie nad: Garmin Etrex, warto się tym interesować? Nie szukam nawigacji do samochodu, ale pomocnego użądzenia do poruszania się po lesie, zarówno w dzień jak i w nocy, late, czy zimą. Wszelkie uwagi mile widziane :-) Etrex - podobno nie do zepsucia - ja go skasowałem podczas wywrotki katamaranu. Walną w pływak dostało się "trochę" wody :evil: i ... Byłem BARDZO zadowolony z Etrex'a. Jest jeszcze seria Geko (najtaniszy poniżej 500PLN, nie można go podłączyć do komputera) ale mają oryginalny wygląd - NIE miałem z nimi styczności... Warto odwiedzić: http://www.garmin.pl/index.php?mod=prod&act=list&cID=3 Używałem kiedyś Magellana (modelu nie pamiętam), jednak nie zaspakajał mnie do końca :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 Dzięki za informacje. Jednak co żeglarz, to żeglarz ;-) Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 ja ze swojego doswiadczenia to garmin 12 ( do lazenia po lesie + dobrym sofcie na kompie wystarcza w 90% ) tani dobry kon roboczy oraz garmin 76 - fajnie sie nawiguje na kwatere na podstawie strzalki :) - beteriozerny potwor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts