Rengar Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Witam, wymieniłem gumkę HU w m4 CQB KWA\LMT na zieloną G&G. Po zmianie przestrzeliłem replikę na chrono i wyszło ok 325fps. Przed zmianą było ok 365fps. Na stokowej gumce praktycznie w ogóle kulki nie były podkręcane, Możliwe że po zmianie na działającą gumkę tak spadła moc czy coś sknociłem? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Spróbuj pod gumkę dać taśmę teflonową ewentualniem komora może miec luzy. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Miałem to samo. Jest to kwestia dobrania dobrej gumku która dobrze będzię się uszczelniać. Sądzę, że czarna systema powinna załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 na pewno mierzysz na zerowym hopie? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Ano własńie jeszcze pytanie czy masz wyzerowanego HU bo, może przez przypadek go włączyłeś. Quote Link to post Share on other sites
Rengar Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 mierzyłem na zerowym jak i na podkręconym hopie Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Uszczelnij gumkę teflonem, miałem ten sam przypadek w emce KWA kolegi, uszczelnienie załatwiło sprawę całkowicie. Quote Link to post Share on other sites
Rengar Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Chyba znalazłem problem. Po włożeniu komory z lufą wewnętrzną do lufy zewnętrznej komora powinna pracować na tej sprężyce którą ma, a mi weszła ciasno i się nie ruszą. przez to jest przerwa między dyszą a komorą ok 0.5-1cm Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 No i masz powód. Weź sprężynkę z długopisu, które bardzo dobrze się sprawują przy komorach HU xD. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Nie mogę edytować. U mnie też gumka zielona G&G dawała spadek FPS. Mi się wydaje, kwestia tego, że ona jest po prostu cieńsza i gorzej się uszczelnia. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Chyba znalazłem problem. Po włożeniu komory z lufą wewnętrzną do lufy zewnętrznej komora powinna pracować na tej sprężyce którą ma, a mi weszła ciasno i się nie ruszą. przez to jest przerwa między dyszą a komorą ok 0.5-1cm Mam nadzieję, że to miały być mm a nie cm ! Jak otwierasz okno wyrzutni łusek to komora przylega "przy strzale" do GB ? Sprawdź to ;) Nie wiem ja montuje wszystkim gumki G&G(do 500fps max, później Systemy) troche teflonu i wszystko gra... Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Ja bym obstawiał grubość gumki G&G. Stockowe gumy KWA mają mega cienki brzuszek podkręcający kulki, G&G, które ma to normalnej grubości jest relatywnie cholernie grubsze, przez co na wyzerowanym hopie widać w przekroju lufy włączonego hopa. Właśnie się będę zabierał za pogłębienie rowka na dystanser, coby raz na zawsze ten problem rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts