Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spadek FPS po zmianie gumki HU

Recommended Posts

Witam, wymieniłem gumkę HU w m4 CQB KWA\LMT na zieloną G&G. Po zmianie przestrzeliłem replikę na chrono i wyszło ok 325fps. Przed zmianą było ok 365fps. Na stokowej gumce praktycznie w ogóle kulki nie były podkręcane, Możliwe że po zmianie na działającą gumkę tak spadła moc czy coś sknociłem?

Chyba znalazłem problem. Po włożeniu komory z lufą wewnętrzną do lufy zewnętrznej komora powinna pracować na tej sprężyce którą ma, a mi weszła ciasno i się nie ruszą. przez to jest przerwa między dyszą a komorą ok 0.5-1cm

Mam nadzieję, że to miały być mm a nie cm !

Jak otwierasz okno wyrzutni łusek to komora przylega "przy strzale" do GB ? Sprawdź to ;)

Nie wiem ja montuje wszystkim gumki G&G(do 500fps max, później Systemy) troche teflonu i wszystko gra...

Pzdr.

Ja bym obstawiał grubość gumki G&G. Stockowe gumy KWA mają mega cienki brzuszek podkręcający kulki, G&G, które ma to normalnej grubości jest relatywnie cholernie grubsze, przez co na wyzerowanym hopie widać w przekroju lufy włączonego hopa. Właśnie się będę zabierał za pogłębienie rowka na dystanser, coby raz na zawsze ten problem rozwiązać.