ghost666 Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Wiem ze na stronie RAI są dwa, ale poszukuje wiekszej ich ilosci (niekoniecznie tak ultra-dokładnych). Mają to byc tłumiki do M4A1, ale gwint i tak sam dobiore do tego co mam w lufie (co tam jest jeszcze nie sprawdzałem :lol: ). Z góry dziekuje. Link to post Share on other sites
Headshot Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 znalezione gdzieś w otchłani forum http://img130.echo.cx/my.php?image=plant32...2umikmk17gj.png Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 28, 2005 Author Report Share Posted May 28, 2005 nie jest to rys. techniczny jakiego poszukuje, niemniej dziekuje Link to post Share on other sites
Matos Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 No właśnie to nie rysunek techniczny tylko moja fantazja konstrukcyjno-techniczna.Też by mi się przydały schematy tłumika Ale znalazłem jeszcze taki rysunek Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 ghost666, sprecyzuj jakiego tlumika rysunek chcesz(dlugosc, grubosc). Wykonanie takiego rysunku to chwila roboty, wiec jak znajde chwile to postaram sie cos narysowac. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 28, 2005 Author Report Share Posted May 28, 2005 Minimal - cos ładnego do M4A1. Wezme to do roboty i chce wytoczyc, tak wiec pamietaj, ze nie mam dostępu do całego parku maszynowego - tokarki i wiertarki tylko. Bede wdzieczny za jakis projekt który bede mógł wykonac sam. Wielkie thx Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Teraz kilka slow komentarza: 1. Nie czepiac sie poprawnosci rysunku, w paincie robione bo aktualnie nie mam nic innego do grafiki. 2. Gwint M14x1 to ma byc lewoskretny(miejsca braklo mi na zaznaczenie) 3. Zeby w srodku na tych 165 mm byl otwor 38(czyli wiecej niz otwory na obu koncach) potrzebne bedzie specjalne narzedzie(taki noz, ktory podczas ruchu obrotowego sie rozklada dzieki czemu mozna wyciac w srodku te dodatkowe 3 mm srednicy). Jesli nie masz dostepu do takowego to pokombinuj cos z wymiarami bo inaczej bedzie to kurewsko ciezkie. Link to post Share on other sites
izi Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Moge sie przyczepic? Proooosze :) 200 + 5 ... a gdzie zasada nie zamykania łańcucha wymiarowego? :D Na poważnie: Minimal, jesteś pewny że skok gwintu to 1mm ? Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Moge sie przyczepic? Proooosze :) 200 + 5 ... a gdzie zasada nie zamykania łańcucha wymiarowego? :D Na poważnie: Minimal, jesteś pewny że skok gwintu to 1mm ? A bo ja leniwy jestem. Krotka kreske mozna szybciej machnac ;) Co do gwintu, tak, jestem pewien, ze skok gwintu musi byc 1 mm. Uzywalem tlumika zrobionego z takim wlasnie gwintem w M733 TM i pasowalo to bez problemu. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 28, 2005 Author Report Share Posted May 28, 2005 Minimal - normalnie jestes mój nowy ajdol :) Wielkie dzieki :) Pytanie - cos w srodku, czy tylko tak jak widac? Jesli wytocze całe pod M35, a nie 38mm w srodku, jak jest na rysunku, to chyba o wiele ciezsze nie bedzie..? Link to post Share on other sites
Minimal Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 No az takie ciezkie zeby rece obrywalo to nie bedzie :) Zreszta wytocz to najpierw pod to M35 i jak nie bedzie za ciezki to zostaw. A jak bedzie to bedziesz musial zrobic srodek na 38. Co do srodka, wedle uznania, to jest tylko obudowa. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 29, 2005 Author Report Share Posted May 29, 2005 zobacze czy znajde taki nóz, jesli nie to zostanie te 35 ;) Dzieki za pomoc! Link to post Share on other sites
Sonny Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 ja znalazłem takie coś http://guns.com.pl/silencers.html Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Ludzie z painta radzą sobie z tym tak: http://www.sniper-zone.com/warsztat/tlumik.htm Może da się coś z tego podchwycić... Link to post Share on other sites
Recommended Posts