Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

tłumik - rysunki techniczne

Recommended Posts

Wiem ze na stronie RAI są dwa, ale poszukuje wiekszej ich ilosci (niekoniecznie tak ultra-dokładnych). Mają to byc tłumiki do M4A1, ale gwint i tak sam dobiore do tego co mam w lufie (co tam jest jeszcze nie sprawdzałem :lol: ). Z góry dziekuje.

Minimal - cos ładnego do M4A1. Wezme to do roboty i chce wytoczyc, tak wiec pamietaj, ze nie mam dostępu do całego parku maszynowego - tokarki i wiertarki tylko. Bede wdzieczny za jakis projekt który bede mógł wykonac sam. Wielkie thx

tlumik4sb.th.jpg

Teraz kilka slow komentarza:

1. Nie czepiac sie poprawnosci rysunku, w paincie robione bo aktualnie nie mam nic innego do grafiki.

2. Gwint M14x1 to ma byc lewoskretny(miejsca braklo mi na zaznaczenie)

3. Zeby w srodku na tych 165 mm byl otwor 38(czyli wiecej niz otwory na obu koncach) potrzebne bedzie specjalne narzedzie(taki noz, ktory podczas ruchu obrotowego sie rozklada dzieki czemu mozna wyciac w srodku te dodatkowe 3 mm srednicy). Jesli nie masz dostepu do takowego to pokombinuj cos z wymiarami bo inaczej bedzie to kurewsko ciezkie.

Moge sie przyczepic? Proooosze :)

200 + 5 ... a gdzie zasada nie zamykania łańcucha wymiarowego? :D

Na poważnie: Minimal, jesteś pewny że skok gwintu to 1mm ?

A bo ja leniwy jestem. Krotka kreske mozna szybciej machnac ;)

Co do gwintu, tak, jestem pewien, ze skok gwintu musi byc 1 mm. Uzywalem tlumika zrobionego z takim wlasnie gwintem w M733 TM i pasowalo to bez problemu.

Minimal - normalnie jestes mój nowy ajdol :) Wielkie dzieki :)

Pytanie - cos w srodku, czy tylko tak jak widac?

Jesli wytocze całe pod M35, a nie 38mm w srodku, jak jest na rysunku, to chyba o wiele ciezsze nie bedzie..?

No az takie ciezkie zeby rece obrywalo to nie bedzie :) Zreszta wytocz to najpierw pod to M35 i jak nie bedzie za ciezki to zostaw. A jak bedzie to bedziesz musial zrobic srodek na 38.

Co do srodka, wedle uznania, to jest tylko obudowa.

• Create New...