Arturro1 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 hej, zacznę od wypisania co było co jest itp tak że: Na początku miałem w pełni działający AKMS RK-10s ale sama wydmuszka w środku było: GB cymy 0.2b stock kable niskooporowe 1.5mm + tdeans gumka hopup G&G zielona lufa madbulla 6.02 455mm wszystko gralo i huczało na kulkach 0.25 blaster devil a potem Guardery 0.25 nie dawno chciałem zmienić "obudowę" czyli kupić inną wydmuchę kałaszka i mój wybór padł na Rk-03W czyli AKS74 z drewienkami, a r10s poszedł na sprzedaż więc wyczaiłem na zielonym forum całą z stockowymi bebechami z 400 zł :) cała sprawna, wyjąłem GB boyacza, komorę z lufą. założyłem z poprzednika GB komorę etc, powbijałem kołki bo system VFC, poskręcałem, i teraz jest problem: Czy ustawię na maks hopsia czy na 0 w ogóle gumka nie kręci! Totalnie nic zasięg może nie całe 30 m Co może być przyczyną nie kręcenia hopsia ? Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Podczas grzebania właśnie przy swoim kawaszu gdzie mam GB cymy i obudowę Boyia odkryłem jedno. Dysza w cymie jest krótsza przez co nie współgra z HU boyia. Masz do wyboru albo zmienić dyszę na dłuższą albo komorę HU na metalową cymy. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Wyciągnij komore z lufą, daj pod światło i przesuń suwak testując jak zachowuje się gumka, opisz co się dzieje ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Arturro1 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 (edited) komora HU z lufą etc, jest z poprzedniego kałaszka, gdzie siedział także w body boyi komora jest cymowska ale siedziała już w boju RK-10s @bamper12 taki ciemne zgrubienie się powiększa i pomiejsza(domyslam sie ze to jest dystanser) Edited February 24, 2013 by Arturro1 Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Czyli sama komora działa prawidłowo. Zmień dysze lub poszukaj komory dostosowanej do tej dyszy. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 No to jest gumka HU, czyli podkręcenie powinno działać.... Hmmm.... Przy strzale jak patrzysz w gniazdo maga, dysza porusza się poprawnie, dochodzi do kołnierza gumki ? Spróbuj patyczkiem "do uszu" nasączonym np. spirytusem przetrzeć gumke ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Arturro1 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 zobacze jutro, dziękuję bardzo wszystkim którzy starają się mi pomóc. zrobię co mi polecacie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts