Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Metalowe body do AK-47 z montażem na jaskółkę

Recommended Posts

Witam. Jestem posiadaczem AK-47 (CM.028C) i mam następujące pytanie. Czy istnieje metalowe body z montażem na jaskółkę do mojego modelu? Pytam ponieważ na ostatniej strzelance widziałem gościa z SVD i właśnie takim rozwiązaniem. Zapytałem czy do mojego można też coś takiego. Uzyskałem odpowiedź, że muszę kupić jaskółkę a potem ponawiercać body, dać jakieś piny i na to jaskółkę. No i tu się pojawia problem. Popytałem moich znajomych co to z replikami mieli wiele do czynienia czy dałoby radę coś takiego zrobić. Okazuje się że nie, ponieważ jak tylko ponawierca się ten plastik to zaraz popęka i będzie dupa z celownika. Tymczasowe rozwiązanie to montaż ACOGa na szynie nad przednim chwytem co nie jest zbyt wygodne.

A jeżeli już to klejem traktować to nie wystarczy kupić samego montażu? http://www.taiwangun...-do-ak-cm.html] Bo tak naprawdę mam wszystko inne co potrzebne czyli jaskółkę i ACOGa tylko nie mam tego bocznego montażu.

Distal powinien zdać egzamin. Ale z drugiej strony wyglądało by to paskudnie. Tak po prostu brutalnie przywalić szynę klejem do body.

Edited by Gravlok

Wymieniałem ostatnio gumkę HU więc musiałem na nowo ustawiać wszystko. Powiem tak, ten ACOG nie jest wcale taki zły. Da radę celować przez niego z takiej odległości tylko jest trochę mały. Nie mam teraz za bardzo pieniędzy, żeby kupić jakiś inny, więc jestem na razie do niego przykuty.

Uwielbiam ludzi, którzy kompletnie się nie znają na replikach z tematów a mimo tego walą farmazony,

Więc tak, kupujesz najlepiej metalowe body (SRC, CYMA, King Arms, Classic Army)

Potem, kupujesz jaskółkę i optykę.

Zakładasz na sucho jaskółkę i próbujesz dopasować ją tak aby była prosto, jak dopasujesz zaznaczasz miejsce gdzie mają być otwory.

Punktakiem myk, wiertełko, potem gwintowniczki i przykręcasz jaskółkę do korpusu.

Tak miałem w SWD JG i kumpel ma na CM.028 z metal body.

Uwielbiam ludzi, którzy kompletnie się nie znają na replikach z tematów a mimo tego walą farmazony,

Więc tak, kupujesz najlepiej metalowe body (SRC, CYMA, King Arms, Classic Army)

Potem, kupujesz jaskółkę i optykę.

Zakładasz na sucho jaskółkę i próbujesz dopasować ją tak aby była prosto, jak dopasujesz zaznaczasz miejsce gdzie mają być otwory.

Punktakiem myk, wiertełko, potem gwintowniczki i przykręcasz jaskółkę do korpusu.

Tak miałem w SWD JG i kumpel ma na CM.028 z metal body.

O coś takiego mi chodziło, prosta instrukcja i wiem co zrobić. Jaskółkę i optykę mam, więc tylko pozostaje kupno body i samej szyny montażowej.