Prokowal Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Witam mam pytanie odnośnie szyn nad deklem podam wam link w którym będzie zdjęcie kolby m4 z montażem do ak i jeżeli naciśniecie na te zdjęcie tej kolby pokarze wam się ak z tym montażem i obok na tym samym zdjęciu ak z kozackim risem nad deklem http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2367 może ktoś mi pomóc gdzie te oroswanie można kupic z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 http://www.madonion.eu/chwyt-przedni-ras-do-ak-p403.html Tanie to nie jest. Widzialem kiedys za 190 zl. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Oooooo moja mordka się uśmiała :D a może gdzieś jest tańsza i dostępna ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Nawet to za 190 ma sytą wadę - szyna nad deklem jest giętka. Trzeba ją usztywnić, bo z eotechem czy inną cięższą optyką po prostu się huśta jak mały jaś w ogródku jordanowskim. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Ajjjjjjj a już zbierałem 480 zł :D ale na prawdę kozackie orisowanie lecz ta wada :/ a co powiecie o orisowaniu które jest na szczerbince http://www.grimreapersasg.fora.pl/recenzje,36/cyma-ak-47-tactical-cm-028,955.html ma to jakąś wadę i czy jest godna tych 50zł Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Jest to sensowne rozwiązanie, ale najpierw powiedz mi na co to chcesz założyć? Co to za replika? Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 cyma 0.28 myślę ze te orisowanie będzie warte swojej uwagi bo zamknięte kuli trochu warzy a dało by rade hmmm jakoś wydłużyc tą szynę ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Dobrze się składa, bo ten montaż wspiera się między innymi na śrubkach u dołu komory (mogę się mylić, nie siedzę w standardzie TM) Przedłużyć? Jeśli sama szyna jest odkręcana, można by wkręcić tam inną. Edited February 27, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Masz racje Tanie i dobre rozwiązanie lecz jak by tą szynę szło by wymontowac i wstawic dłuższą to by było elegancko :) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Na Twoim miejscu zamówiłbym tę szynę, zamontował, przykręcił optykę i trochę tak pobiegał. Może się okazać, że tak też będzie Ci wygodnie. Poza tym jest ona trochę wyżej nad deklem niż ta, o której rozmawialiśmy przedtem, więc jej przedłużenie może mieć wpływ na stabilność. Edited February 27, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Myślałem pod tym kontem wydłużyc ją i zamontowac 2 kulminatory tak jak niektórzy maja w m4 lecz może się zdażyc ze szyna pęknie :/ chyba że ja czymś podeprze co byś na to powiedział ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Będzie to wyglądać obrzydliwie. Zbudujesz kładkę na chińskim kałachu. Rozumiem, że masz na myśli zestaw - kolimator + magnifier? To koszty, lepiej chyba dozbierać do repliki z wyższej półki, ale nie o tym jest temat. Moja rada - tak jak wyżej. Kupić, zamontować, przetestować. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Teraz się też przyglądam tej szynie i widzę że to jest 1 tajla nie da się wykręcic szyny no cóż zamontuje to i do tego kulmi zamknięte i powinno byc git. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 KOLIMATOR. Oczy krwawią od Twoich postów... Nikt Cię batem nie pogania, pisz po ludzku... Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Wybacz przykro mi za to że twe oczka krwawią za te orty. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (...) widzę że to jest 1 tajla (...) kulmi zamknięte (...) Tajla, znaczy, że część? Ja rozumiem, żeś ze Ślunska, ale nie gwaruj, bo raczej niewielu będzie w stanie to zrozumieć. Te "kulmi" też niszczy, pisz w jakimś zrozumiałym dialekcie. Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Dobrze hmm raczej post jest już do usunięcia dostałem swoją odpowiedz. Dzięki senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts