Kielacci Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Witam. Nazywam sie Grzegorz zwany dalej Kielonem. W świecie ASG jestem totalnie zielony. Od kilku tygodni z ekipa szykujemy sie do wkroczenia na areny ASG. Pytania moje dotycza w sumie juz tylko wygladem zewnetrznym poniewaz replike ( po wielugodzinnych lekturach na forum) kupilem,a mianowicie CM 040 B CYMA. Moje watpliwosci dotycza ewentualnych przerobek (wiem wiem,zaraz otrzymam posty typu " google", "doczytaj na forum", "przerabianie kalaszkow jest niepowazne i glupie" itp.) Jezeli chodzi o forum to na prawde szukalem,czytalem i nie do konca uzyskalem odpowiedz potwierdzajaca. Chodzi mi o szyny ris (gora,dol na ewentualny uchwyt taktyczny itp) i montaz boczny z ris (na ewentualny kolimator). Wiem,ze to amatorskie i dziecinne podejscie,ale moze musze jeszcze do tego dorosnac...pobiegac troche po lesie i wystrzelac kilkadziesiat tysiecy kulek. Jezeli to mozliwe to prosilbym od podopowiedz (ewentualny link) szynami ktore beda pasowaly do tego modeli i montaz boczny ktory nie bedzie wymagal wiercenia czy tez bawienia sie pilniczkiem. Z gory dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Najprostsza sprawa to szyny diy (do it yourself)-kupujesz szynę (taką płaską, cuś w podobie do tego http://azteko.pl/125-mm-szyna-montazowa-black-p-4468.html tylko długość trzeba sprawdzić), wiercisz plastikowe okładziny frontu, przyczepiasz szynę śrubkami. Koszt-około 10-15 złotych plus dwie sprawne ręce. Można kupić też gotowce-na bank pasują okładziny z szynami tdi arms oraz nasze rodzime z Radomia, berylowskie. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Jeżeli chcesz kolimator to musisz dokupić jaskolczy ogon, można go znaleść na tajwanie. Jeżeli chodzi o raczke taktyczną to musisz kupić orisowany front. Linki podesle Ci potem bo teraz nie mogę. Przepraszam za brak polskich znaków Quote Link to post Share on other sites
Kielacci Posted March 1, 2013 Author Report Share Posted March 1, 2013 Dzieki za pierwsze podpowiedzi. Wolalbym jednak nic nie wiercic..tym bardziej,ze jest to cymka metalowa. Prosilbym o ewentualne linki. Ja rowniez przepraszam za brak polskich znakow :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 040 ma jaskółkę, jeżeli dobrze pamiętam. Potrzebujesz jedynie platformy montażowej, których jest dużo w sklepach. Przednie szyny RIS znajdziesz tak samo na wielu sklepach, jedynie musisz spytać obsługę, czy konkretny model jest w systemie VFC. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Warto dodać, że w przypadku chęci zamontowania np łoża od beryla, wymagane są pewne "dopasowania". Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Jeżeli chcesz kolimator to musisz dokupić jaskolczy ogon, można go znaleść na tajwanie. Proszę tutaj nie wprowadzać w błąd. Nie trzeba jaskółczego ogona. Można zamontować kolimator na szynie zamontowanej przed szczerbinką (przed znaczy między muszką a szczerbinką) - oczywiście taką szynę trzeba najpierw zamontować. Może nie być to najwygodniejsze rozwiązanie ale jest możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 aha dzięki żeś mnie uświadomił :) Nie miałem pojęcia że taka szyna istnieje. Quote Link to post Share on other sites
Kielacci Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Dzieki za podpowiedzi :) bede musial dzwonic po sklepach i sie dowiadywac czy pod ten model cos maja bo ostatnio chyba slabo z dostawami. Tak w ogole to dziwna sprawa z M4 od KWA na zbrojowni,ze przyslali tylko jedna sztuke,a zainteresowanie jest duze. Szczesliwym posiadaczem bedzie moj kolega :) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Czy takie coś przypadkiem nie podchodzi? http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j.html Quote Link to post Share on other sites
Kielacci Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 No jest taki i kilka innych,ale musialbym miec pewnosc 100% :) jest jeszcze montaz boczny. jak podzialam to dam znac dokladnie co i jak, poki co musze sie nacieszyc wersje bez modyfikacji :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts