FutureSoldierM200 Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Witam. Dodam, że może niektórzy mnie znają z mojego innego tematu czy warto. Skupiłem się tam na wyborze pierwszej repliki i ostatecznie padło na kalacha cm.028. Jednak może pistolet maszynowy nie jest taki zły. Znalazłem ich masę. Szczególnie rzucają się w oczy MP5 od Chińczyków. Oprócz wspomnianych wyżej mp5 od JG co byście polecali. Ja natknąłem się na ciekawe pm-y od Galaxy. Czytałem ze może nawet są dobre ale maja jakieś wady. Tak wiec ostateczne pytania: 1. Czy warto sobie zawracać gitarę tymi od Galaxy w przystępnej cenie na Zbrojowni (PDW 301 zł, K około 250)? 2. Jeśli tak to co byście polecali? 3. Czy ich wady nie przeszkadzały by nowemu w kulkopluciach ze znajomymi lub samemu od czasu do czasu np. co dwa tyg.? 4. Ew. jaki do 400 zł. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 (edited) Jeśli chodzi o MP5[Galaxy], to zarówno wersja K, jak i PDW, mają te same "bebeszki" (jedyne MP% z gearboxem V.3), różnią się tylko tym, że PDW ma rozkładaną kolbę a K jest bez kolby. Są to repliki godne uwagi. Mimo niewielkiej mocy i krótkiej lufy mają zasięg dorównujący innym MP5 (30-40 m). Moja Pani biega z MP5K[Galxy] i już cztery lata replika działa bezawaryjnie. Mają jedną podstawową wadę, SĄ NIEDOSTĘPNE :icon_exclaim: Jeśli gdzieś znajdziesz, POLECAM z pełną odpowiedzialnością :icon_exclaim: Poczytaj temat http://forum.wmasg.pl/topic/32486-oficjalny-mp5kpdw-galaxy/ . Ps Te od JG, Wella i Cymy, to już nie to samo i nie polecam. :icon_cry: Edited March 2, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Mp5 od galaxy? Są na taiwangun :D dostawa przyszła... aż żałuję że nie mam na nie kasy Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Faktycznie i to w bardzo sensownych cenach: - MP5K, - MP5PDW. Quote Link to post Share on other sites
FutureSoldierM200 Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Tak wiec chyba warte mojej uwagi i kasy. To jak polecacie kupić czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Nawet Żanet Kaleta polecała w radiu, więc bierz póki są ! Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Bierz Pan póki są ! PDW galaxy to moja pierwsza replika, jak na chińczyka jest na prawdę świetny (nie wiem czy przypadkiem się nie szarpnę na kurziaka jak pieniążek się znajdzie) Nawet gumkę ma moim zdaniem lepszą stockową niż większość chińczyków (nie wymieniałem i daje radę, zimą nie testowałem). Jednak jeśli kupisz to uważaj na część body z mocowaniem kolby - plastikowe body jest tam wyjątkowo cienkie i baaaaaardzo łatwo jest to połamać (mi to się stało, ale naprawiłem klejem dwuskładnikowym i jest ok). Jak Ci przyjdzie do głowy rozbierać gearboxa, to zostaw to lepiej jakiemuś znajomemu co już to robił, bo montowanie spustu w gearboxie jest wybitnie frustrujące :icon_razz: Jak Ci się znudzi plastikowe body to możesz je również wymienić na te od cymy cm.041k - z przeróbkami, ale ładnie opisane w poradniku, a może się nawet okaże,że będzie pasowało metal body od nowych kurz od jg (jeśli będą osobno do kupienia to na pewno wypróbuję). Edited March 3, 2013 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 A broń tych rozmiarów nada się na broń boczną gdy kupię już coś większego? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Tak Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Nawet jak kupisz pdw to spokojnie możesz ściągnąć kolbę i już masz krótszą replikę. Nawet do tego kaburę wtedy możesz kupić :) Niestety ciężko o taką, ale wystarczy napisać do jakiegoś krawca taktycznego, zarzucić piniondzem i cieszysz się swoją mp5k w kaburze ;) Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 ciekawe ciekawe, jak się trafi za 200zł to kupię na broń główną. Jak się dorobie g36 albo L85 to będzie bronią boczną :P Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Za 200 MOŻE by się trafiła używka, ale jeśli to twoja pierwsza replika to bym się w używki na twoim miejscu nie pakował, no chyba że masz jakiegoś kolegę co się zna i mógłby obejrzeć. Tą stówkę spokojnie dozbierasz i masz świetną replikę na start ;) Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 No pewnie tak, już kupiłem agm 003 na początek także póki co używam tego co mam :P. Kiedyś te galaxy chodziły podobno po 180zł xD Zasięg skuteczny dla tej broni to 30-40? Jeśli tak to nie dużo mniej niż g36c JG. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Ja swojego pdw kupowałem bodajże za 270 ;) Niestety dolar jest droższy niż kiedyś co podnosi cenę replik znacząco :( Tak zasięg taki jak podałeś. W zakładce testy jak przelecisz kilka stron to dojdziesz do artykułów o g5k i g5kpdw ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts