Peszu Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Witam. Mam niemały problem z wyborem kolejnej repliki. Mam do wyboru M16 ( kable niskooporowe, gumka systema, mosfet, sprężyan guarder, przebieg 3,5k bb) g36 cm 003 ( precka guarder, gumka guarder, sprężyna guarder nówka). Co brać ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 (edited) Masz możliwość obejrzenia i ich przetestowania? Jeśli tak to G&P możesz brać od razu jeśli wypadnie pozytywnie podczas testów. Edited March 2, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 (edited) Link do replik : http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/381188 jednakże cena licytacji allegro to ok 800 zł. Raczej nie mam takiej możliwości sprzedający mieszka w województwie Śląskim, zaś ja Warmińsko- Mazurskie. Edited March 2, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Kac jest moderatorem. Wątpię żeby ryzykował i sprzedawał coś niezgodnego z opisem. Chociaż używki raczej odradzam nowym graczom, lepiej kupić coś nowego w takiej cenie. Edit: Wybrałbym jednak M16, tylko licz się z tym, że to długa replika. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Wcale nie podważam prawdomówności użytkownika Kac tylko pytam się co lepiej zakupić. Oczywiście wiem, że M16 ma coś około/ponad metr długości. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Przeniosłem ten temat z innego działu, proszę go nie zamykać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Ja powiem tak lepiej wziąść tą emkę. Ale to tylko wtedy kiedy masz zaufanego sprzedającego czyli kogoś kto ma pozytywny wydźwiek wśród społeczności Airsoftowej. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Tak jak wyżej wspomniano, Kac jest moderatorem, więc te M16 możesz śmiało brać, ew. dogadaj się w sprawie zwrotu, jeśli coś by było nie tak :) Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jednakże co to tego g36 jak wypada na tle tej m16-stki ? O wiele gorsza jest czy różnica jest minimalna ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) CYMA to jednak CYMA, G&P to G&P, pełne oznaczenia, piękne wręcz, tak samo replika. Stockowo osiągi również na wysokim poziomie, spasowanie części idealne (no, w mojej replice), do tego ta waga :icon_biggrin: Chcesz to mogę nakręcić słabej jakości filmik jak działa w stock'u moja replika :c Jakby co pisz na PW. Edited March 3, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Replika markowa vs chińczyk. Zdecyduj. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Oczywiście też jestem za kupnem M16. Wiadomo G&P w porównaniu do cymy....... zresztą nawet nie ma co porównywać. Mam pytanie czy M16 wytrzyma sprężynę sp 140 ? Pozdrawiam Edited March 3, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Powinno, przestudiuj to. Zamiast ładować na początku sprężynę lepiej zainwestuj w lufę\gumkę. Edited March 3, 2013 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Gumka jeśli oczywiście uda mi sie kupić to będzie czarna systemy, a preckę jakiegoś promyka i wsio + sprężyna sp 120/130. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 (edited) Niestety replika, którą wcześniej pokazywałem w linku została sprzedana. Jednakże znalazłem na allegro aukcje z tą samą replikę http://allegro.pl/m1...3061608588.html. Co o niej myślicie ? Edited March 4, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Sorry ale już nie mogłem edytować żadnego z wyżej napisanych postów. Więc co sądzicie o tej m16 - stce, którą dałem w powyższym linku ? Watro brać czy poszukać co innego ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) Jeśli rzeczywiście jest to G&P po tuningu w ASGShop to bierz śmiało. Edited March 4, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Po zdjęciach widać, że klapa wyrzutu łusek została zmieniona, rączka przeładowania nie chowa się całkowicie jak to być powinno. A tak poza tym, to śladów użytkowania naprawdę niewiele i za niecałe 700 zł wydaje się być mega okazją. Warto napisać do sprzedającego ile lat ma replika i jaki jest jej przebieg, bo to istotne parametry. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 (edited) Więc z tego co napisał replika ma 2,5 roku i przebieg ok. 3 tyś. kulek. Więc myślę że jest to ciekawa oferta. Aha i oto jest mail od sprzedającego ( trochę go przepytałem) :) "Bardzo mi przykro, ale minął już okres gwarancyjny i pozbyłem się pudła razem z dokumentami. Natomiast na obudowie gearbox-a znajduje się naklejona, nienaruszona plomba gwarancyjna z ASG Shop-u co świadczy o braku ingerencji w replikę przez osoby niebędące fachowcami. Jak już wspomniałem był robiony tuning i od tamtej pory nic nie było w niej robione. Działa bez żadnych problemów. Była używana na baterii podanej w aukcji. Nie mam ciśnienia żeby sprzedawać tą replikę i nie zależy mi na czasie kiedy ją sprzedam. Znam jej wartość i prędzej czy później ktoś się będzie się cieszył z jej kupna. Dlatego w ramach negocjacji mogę pokryć koszty przesyłki." Pozdraiwam Edited March 4, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) 3k kulek to naprawdę niewiele. To, że nikt od tuningu w niej nie grzebał ma swoje wady i zalety. Zaletą jest z pewnością to, że nikt jakieś roboty w gb nie mógł spieprzyć, bo po prostu jej nie było. Natomiast, jeśli bym się na nią skusił (bo oferta naprawdę interesująca), to pierwsze co bym zrobił to ją rozebrał i wszystko dobrze przesmarował, tym bardziej, że replika nie była tyle czasu rozkładana. Chociaż nieorisowane fronty są dla mnie brzydkie jak noc i niepraktyczne, to bym brał. Edited March 4, 2013 by Hatch Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 (edited) MI odpowiadają wolę klasyczne m16 bo po prostu jest piękne :icon_smile: Pozdrawiam Edited March 4, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 MI odpowiadają wolę klasyczne m16 bo po prostu jest piękne :icon_smile: Dobrze gada! Polać mu! Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Dobrze więc po analizie wszystkich czynników biorę tą m16 steczkę piękności same ;) XD Dzięki za wszystkie rady i posty. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts