TheOne Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Witam, mam taki problem: kuleczki w locie skręcają w prawo. Replika to ICS prof. Sporo zmienione specyfikacje podam później. Na początku myślałem, ,że to przez dystanser albo komorę hu, ale nawet na skręconym hu problem nadal istnieje. Co jest dziwne, jak składam połówki (ze złamanej emki) to body jakby delikatnie skręca w prawo i trzeba je delikatnie docisnąć żeby górna część naszła na dolną. Sprawdzałem na 2 lufach wewnętrznych - problem pozostaje. Dalej, lufa zewnętrzna to acm musiałem ją podszliwowac żeby weszła, czy to może być problemem? Spec M4a1 ICS prof Body ics mteal lufa ACM cqb + tłumik fron casv boya hu stock ics gumak balck systema dystanser z kabla lufa systea cieta z 500 cos na 410 W środku górna poł gołwica tłoka pom G&G powiększona wentylacja gł z 0.8 mm na 1.2 mm i bardzo gęsty smar super efekt głowica cylindra alu shs cylinder shsa dysza standart ics tłok pj czerwony stara seria łożyskowana prow shs sprężyna m120 guardera całość o dziwo daje 440 fpsów z odchyłami ok 2 fpsów dół ząbki bodaj cymy silnik ics turbo 3000 kable do głośników 1.5mm Z góry dzięki za wszystkie propozycje Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Na jakich kulkach testowałeś? Firma? Waga? Gumka sucha ? Czysta ? Lufy czyste ? Kulka leci od początku w prawym kierunku? Czy leci troche prosto i nagle skręca przy końcu ? Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 (edited) mam wrażenie ze zaczyna skrecac, gumka czysta, lufa lustro i kuleczki guardera 0.28g edzia spróbuje jeszcze nai innych magach bo doszly nowe moze tu leży problem. Wrzucę jeszcze fotke przeróbki lufy Edited March 10, 2013 by TheOne Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Sprawdziłeś, czy gumka jest założona IDEALNIE poprawnie? Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ja miałem ten sam problem i u mnie to była wina delikatnie przekrzywionego "garba" na gumce. Wystarczyło delikatnie przekręcić lufę w komorze i wszystko śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Zmień kulki jeszcze na G&G/Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 To raczej nie kulki. Popraw ułożenie dystansera albo w ogóle zmień dystanser (nawet na taki z wkładu do długopisu). Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 Lufa krciłem nic to nie zmiena jutro bede miał wiecje czasu zrobie z 3 dystansery i zrobie testy. Powiedzcie czy dystanser ma jakis wpływ na lot na skreconym hu? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Jeżeli kręcenie lufą nie pomogło, to możesz mieć krzywo wyprofilowany rowek na dystanser na dźwigience. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Lufa krciłem nic to nie zmiena jutro bede miał wiecje czasu zrobie z 3 dystansery i zrobie testy. Powiedzcie czy dystanser ma jakis wpływ na lot na skreconym hu? Raczej nie powinien-hop na zero=dystanser nie naciska na gumkę (jak patrzysz do lufy to nie ma "garba" na gumce), no chyba że masz jakiś kolosalny, kompletnie źle dobrany dystanser, to wtedy nawet na wyłączonym hopie możesz mieć garba na gumce. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Spróbuj na kulasach G&G ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 wymieniłem dystanser neistety juz jest ciemno jutro przestrzele zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Prosze o połacznie postów nie mogę edytować ;] Zmieniłem dystaser i wszystko ładnie śmiga mam 50 m zasięgu (kartka a4) przy aktualnych 400 fpsach zastanawiam sie na r-hopem ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts