Pesus the Hunter Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Stalker Shadow of Chernobyl ma sie ukazać w tym roku (prawdopodobnie przed świętami żeby zbić kasę). Na targach E3 dowiedzieliśmy się tylko, że programiści chcą w 100% dopracować grę, dlatego premiera jest ciągle przekładana. Quote Link to post Share on other sites
viper Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Premiera tej gry była już tyle razy przekładana ze względu na "dopracowanie", że albo będzie to gra 100-lecia albo totalny bigos... :? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 w tym roku?aha tzn ze za jakeis 2 latka powinno byc...po tym co widzialem z tegorocznego E3 zrazilem sie do tej gry,bedzie zwykly dupny FPS z tym ze bedzie klimat opuszczonego czarnobyla i ladna fizyka...juz mnie jakos nie kreci ta giera. Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 2 temu miał grafe jak obecny half-life 2. Ja licze na naprawde wielki hicior. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Jednej rzeczy nie mają szansy zepsuć - Czarnobyl i wszystko jasne. Quote Link to post Share on other sites
viper Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Jeszcze jeden element gry wydawał się całkiem ciekawy. Mianowicie możliwość upgread'u broni. Wreszcie będzie można bez ograniczeń montować taki osprzęt, na jaki mamy ochotę... a przynajmniej tak miało być :? Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 29, 2005 Author Report Share Posted May 29, 2005 Ja tam się ciesze z wyważenia siły broni. Widziałem to na trailerze, w którym została urządzona strzelnica i gościu walił ze wszystkiego co miał pod ręka do mutantów. :D Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Sie ma sie gra :) Gra fajna... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Do kałasza będzie tłumik, granatnik i luneta. Na więcej modyfikacji bym nie liczył. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 29, 2005 Author Report Share Posted May 29, 2005 Jak, nie będzie nic więcej! Do kałasza jeszcze bagnet ma być. :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Sledze wszelkie info o tej grze odkad pierwsza zapowiedz sie pojawila... jezu kiedy to bylo, 2 lata temu z okladem... Planuje sobie kupic nowego kompa do tej gry. Serio. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Napalam się na tą gre od ujżenia pierwszego trailera i przeczytaniu książki "Piknik na skraju drogi". Podobnie jak Pan Woźny planuje zrobić upgrade PC i co najważniejsze - drastyczne i mroczne co prawda - ale chce kupić oryginał w/w gry 8O Tak na poważnie, to mimo upływu czasu od pierwszej daty planowanej premiery, nie trace wogóle ochoty czy tak zwanej "chcicy" na STALKERA, klimat Czarnobylu, połączenie RPG z FPP a'la Deus Ex itp i oprawa audiowizualna utrzymują mnie w przekonaniu, ze ta gra będzie hitem, z wadami napewno ale hitem. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Bagnet na kałaszu dobra rzecz... powinni dać... choć na żadnym z trailerów nie widziałem, a alpha wersji też. Tu mała dygresja - już ta wersja sprzed 1.5 roku wyglądała równie dobrze jak finalny half life 2. Do tego silnik renderował ruchomą trawę (wykorzystującą pixel shader, jak w KOTORze). I chodziła przyzwoicie na wysłużonym geforce3. To była oczywiście wersja DX8, teraz twórcy dopicowywują wersję DX9 obsługującą całą gamę wodotrysków graficznych. Ale jeśli ktoś nie musi mieć koniecznie grać z anti-alisingiem, to zaryzukuję twierdzenie, że geforce 6600gt wystarczy do w miare komfortowej gry na maksymalnych detalach. Ale najlepiej z zakupem hardware`u poczekać na ukazanie się gry. PS. Jeszcze większą "chcicę" mam na GTA: San Andreas. Od pół roku okazyjnie grywam weń na PS2 i jest bardzo wciągająca... w sensie Morrowindowantym :) (czyli 2 godzinki gry na tydzień) Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted May 29, 2005 Report Share Posted May 29, 2005 Dokaldnie o tym pisalem. Demo trafilo do Polski w 2002 roku wiec juz moze nawet 3 lata temu :] A faktycznie jakosc silnika po prostu wali na glebe. Przynajmniej jesli idzie o demo. Zrywa kask kladzie na glebe i skacze po klacie. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 30, 2005 Author Report Share Posted May 30, 2005 Wyszło ?! To czemu ja nic o tym nie słyszałem?! Ale skoro juz jest to mógłbyś dać mi jakiegos linka, żebym mógł sobie ściągnąć. :) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Wyszlo i co troche wychodzily pelne wersje (beta) oczywiscie na lewo. Pelna oficjalna tez juz mozna sciagnac. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 30, 2005 Author Report Share Posted May 30, 2005 Ale czy to demo jest oficjalne? Ja na oficjalnej stronie nic nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Jest betaoficjalna? cholera LINK!! Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Przez emula sciagnij sobie, albo torrent. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Mam uraz, rok temu sciagalem 700 mb iso domniemanej wycieknietej bety, ciagnelo si e3 tygodnie i fake cholera. Jakas nazwe pliku podjacie chociaz albo objetosc... Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 co do linku znalazłem ale cos takiego tylko stalker pre alpha build1096... zajmuje 118mb można znaleźc to na http://www.torrentsearch.us/search.php Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 To sa 3 plansze bez potworkow itp. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 31, 2005 Author Report Share Posted May 31, 2005 No, to jo teraz rozumiem. Dzięki za link :D Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Stalkera jeszcze w sieci nie ma - jak będzie to nieomieszkam poinformować. Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 To sa 3 plansze bez potworkow itp. yyy nie wiem czy potworki ale wrogowie są w tej wersji co do grafiki jest średnia ale to w końcu wersja alfa poza tym nei zauważyłem żadnych wskaźników radiacji np które były obiecane przez twórców pojazdami w tej wersji też sobie nie pojeździmy raczej. :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts