czarny88 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Witam mam problem z ustawieniem KOLIMATOR AIMPOINT CompM2 4MOA takim jak ten http://allegro.pl/kolimator-aimpoint-compm2-4moa-skosny-cover-2522-i2922767592.html a chodzi o to ze podczas prób zgrania przyżyądów celowniczych okazało sie ze jest problem z kalimatorem tego typu że celownik kalimatora idzie ustawić góra duł ale nie idzie przesunąć prawo lewo i teraz pytanie czy idze to jakoś naprawić??? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Tak, oddać kOlimator na gwarancję z żądaniem na wymianę na kompletnie sprawny. Quote Link to post Share on other sites
czarny88 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 W tym problem ze nie da rady go oddać na gwarancje bo dostałem go przy zakupie długiej używki gratis Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Witam mam problem z ustawieniem KOLIMATOR AIMPOINT CompM2 4MOA takim jak ten http://allegro.pl/ko...2922767592.html a chodzi o to ze podczas prób zgrania przyżyądów celowniczych okazało sie ze jest problem z kalimatorem tego typu że celownik kalimatora idzie ustawić góra duł ale nie idzie przesunąć prawo lewo i teraz pytanie czy idze to jakoś naprawić??? Ja bym na Twoim miejscu zwrócił kolimator i za odzyskane pieniądze zakupił słownik języka polskiego, poprawnej polszczyzny, ortograficzny i jeszcze kilka innych. Btw. wiesz, że na końcu zdania wystarczy jeden pytajnik? Te dwa dodatkowe niczego nie zmienią. Quote Link to post Share on other sites
czarny88 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Nie che nikogo denerwować ale chodzi mi o rady zwiazane ze sprzętem a nie jezykowym oczywiście bez urazy Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Zgodzę się z Pietrachą. Pisz staranniej bo czytanie takiego tekstu jest nieprzyjemne i szansa na otrzymanie odpowiedzi maleje. Quote Link to post Share on other sites
czarny88 Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Dobrze będe się starał pisać bardziej przejżyście. A wracając do tematu to czy może ktoś wie czy idzie naprawić ten kalimator??? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Sam jesteś kalimator... Naprawa tej taniej kupy będzie pewnie polegała na dokręceniu do oporu śruby regulacji poziomej. Jak to nie pomoże, to jest zwyczajnie zepsuty a z racji swojej ceny nieopłacalny w naprawie. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Przypominam że na forum jest mod, kultura i pisownia w górę albo się pogniewamy. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Zluzuj całkowicie obie śruby regulacyjne, a następnie spróbuj ustawić zaczynając od osi która szwankuje. Jeżeli ci się uda to wtedy zacznij ustawiać drugą oś. Quote Link to post Share on other sites
czarny88 Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 Już rozkręcałem na maxa obie śruby ale nic z tego. Jest w jednym miejscu nawet kręcąc prawo lewo nic sie nie zmienia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts