macck Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 (edited) Witajcie, no i męczyłem wszystkich o pomoc i wymodziłem coś co mi się podoba w obecnej formie tj komplet kontraktowy mundur USMC i jakaś kamizelka z marpatem. Wszystko ma rozmiar MR bluza i spodnie są IDEALNE ale jest jeden problem czapka jest strasznie obcisła, wszystko inne pasuje idealnie ale czapeczka jest ciężka do wytrzymania. Moje pytanie to - czy można jakoś powiększyć rozmiar tej czapki? Jest obszyta jakąś taśmą dookoła więc może gdyby tę taśmę rozciąć albo co? Edited March 15, 2013 by macck Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 (edited) Przecież kapelutki "bonie" są w różnych rozmiarach. Może zakupiłeś po prostu za mały. Moja Pani nosi rozmiar 55, a ja 60 i są zdecydowanie różne, więc chyba będziesz musiał wymienić. Edited March 16, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
macck Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 Powciu, kupiłem to jako cały komplet wszystko MR, używane kontrakty więc nie mam możliwości wymiany :-) Będę próbował coś z tą tasiemką robić albo jakieś minaturowe nacięcie od spodu podszyte kawałkiem tzw. "gumki od majtek" myślę że było by idelanie gdybym zyskał jakiś centymetr-półtora obwodu. Quote Link to post Share on other sites
Tadzik_95 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Kupno większego rozmiaru to zbyt oczywiste rozwiązanie :D. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Przecież do spodni i bluzy w rozm. MR nie będzie pasować kapelutek w innym rozmiarze. Ale, żeby nie było OT, to sprzedaj ten co masz i kup kontraktowy w innym rozmiarze. Na pewno można dostac sam kapelutek. Takie kombinacje małokiedy dobrze się kończą, a szkoda uszkadzać coś co później (jak zmieni Ci się wizja) można sprzedać. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 (edited) Nie kombinuj ze swoim, tak jak radził Sterylizator, sprzedaj i kup choćby ten http://armyworld.pl/...elikon-Tex.html rozmiary do wyboru od 55 do 62. Edited March 19, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
macck Posted March 21, 2013 Author Report Share Posted March 21, 2013 Ok, pomyślę jeszcze ale helikonowego to tak średnio pragnę jeśli to camo wygląda jak na taśmach maskujących to jest niesamowicie różne od kontraktu (a z alkoholowych zasad pewnie znana jest zeby nie mieszać :-) ) Chciałem już jakoś bez dodatkowych kosztów się obyć no ale widzę że sie nie da/ nie warto :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts