SlayerASG Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Witam, wziąłem na warsztat kolegi Warriora, zauważyłem że bardzo ciężko chodzi cylinder w związku z czym wyjąłem cały wyczyściłem i chciałem nasmarować, ale po wyczyszczeniu ze starego smaru okazało się, że tylna część cylindra pęka w miejscu gdzie na cylindrze dookoła porobione są rowki. Nie znam się na częściach do replik sprężynowych, w związku z czym chciałbym prosić Was o doradzenie mi, gdzie mogę zdobyć takowy cylinder. Fajnie by było gdyby był wzmocniony, żeby nie stało się to co teraz, aczkolwiek żeby nie był za drogi. To jest replika, która mojemu koledze w zupełności wystarcza, więc nie będzie kupował części od Laylaxa czy innych drogich producentów. Czy da się gdzieś dostać taki cylinder w granicach do 100zł ew. nieznacznie przekraczający podaną sumę? Dodam tylko, że w replice zamontowany jest zestaw tuningowy zakupoiony na Taiwangunie. Doczytałem gdzieś, chyba nawet na tym forum, że przy tuningu stockowy cylinder lubi pękać właśnie w tym miejscu. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 100zł? :D Słabo widzę. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Jeszcze się nie spotkałem aby komuś pękł cylinder nawet na zestawie wella . Za 100 zł to raczej nie zaszalejesz . Napisz to użytkownika wrona001 on może ci taki wykona w okolicach stówki . Albo kup stockowy , raczej drugi raz ci się to raczej nie zdarzy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Jak ktoś chce mam maruzena oryginał. Do sprzedania. PW zapraszam. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 19, 2013 Author Report Share Posted March 19, 2013 Tu na forum znalazłem komentarz, który mówił o pękającym cylindrze przy tuningowanych bebechach, niestety nie pamiętam tematu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Cylindry zdychają od szarpania za koniec rączki. Przy prawidłowym przeładowywaniu się toto trzyma na M170 Guarderka bez bólu 9osiągi sa jakie są ale wytrzymuje). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 W maruzenie rozumiem, a nie w wellu? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 W obu. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 O, ciekawe, dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Kolega mówiąc krótko jest niepełnosprawny, otóż uszkodził sobie rdzeń kręgowy i nie ma takiej siły w rękach, jak nie szarpnie to nie przeładuje, więc muszę wsadzić mu coś co nie pęknie po raz kolejny od tego "szarpania". Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 I ta niepełnosprawność zmusza go do chwytania rączki zamka na końcu zamiast przy cylindrze? Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 A tego to ja nie wiem, ale skoro stało się co się stało to na to wygląda, że tak mu wygodniej. Ale podpytam go czy jest w stanie ładować inaczej, a Was prosiłbym o jakieś namiary na wellowski cylinder, najlepiej nie w kompleci, tylko wysztukowany sam cylinder, o ile takowe są w sprzedaży, ja przyznam się szczerze nie umiałe znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/416247 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Tylko czy to warriorowe czy AGMowe (niby L96 które z L96 wspólny ma kształt kolby). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Przeca widać, że dupka zamka jest kwadratowa, a nie okrągła, a spust jest typowo warriorowy... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) O sorry, zdj mi nie doczytało (jakiś problem z kompem czy coś) a ja nie odświezyłem i zerknąłem tylko raz na ogłoszenie. Oczywiście, to warrioropodobne. Do wywalenia! Edited March 20, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts