rocker21 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Witam, otóż zdecydowałem się już na replikę aks74u. RK-01W z taiwana: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html , RK-01 ze zbrojowni: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2071 . I teraz pytanie, czy te dwie repliki różnią się tylko materiałem chwytu przedniego? Nie zauważyłem zbytnich różnic w opisach, ale jednak wolę się upewnić. Jeżeli między tymi replikami jest blisko 100zł różnicy z powodu chwytu przedniego z drewna w 01W, a plastikowego w 01, to wolę wziąć RK-01. Prosiłbym o wypisanie różnic w bebechach repliki z taiwana i zbrojowni o ile istnieją, Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Na Zbrojowni masz gorszy gearbox, to była pierwsza generacja Boyi. Gejboks jakościowo stał poniżej CM028, wykonanie przyzwoite, acz przeciętne. Na Taiwanie masz druga generację z lepszym GB. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 Na Zbrojowni masz gorszy gearbox, to była pierwsza generacja Boyi. Gejboks jakościowo stał poniżej CM028, wykonanie przyzwoite, acz przeciętne. Na Taiwanie masz druga generację z lepszym GB. Dzięki za odpowiedź, w takim razie biorę z taiwana. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Po czym poznać jaka to generacja? Edited March 25, 2013 by Sylver Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Po czym poznać jaka to generacja? Używając mózgu.. Literka W na końcu... Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Super. Ale chodzi mi raczej o to, jak rozpoznać wersje nie posiadając oryginalnego pudełka;) Quote Link to post Share on other sites
peruniec Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Hmm mi w innym temacie pisali że wersja z drewnem różni sie tylko drewnem ? to jak to w końcu jest ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Zdjąć okładziny frontu-nowsza wersja ma je z drewna (chyba sklejkowego), starsza wersja to drewnopodobny plastik. Dlaczego więc trzeba zdjąć? Bo drewno boyca jest pomalowane jakąś dziwaczną bejcą, która nadaje mu mocno plasticzany wygląd (od wewnątrz widać jednak że mamy do czynienia z drewnem). Edited March 25, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Mam niestockowe drewno, także i to mi nic nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Mam niestockowe drewno, także i to mi nic nie pomoże. A wiesz może z którego rocznika jest Twoja replika? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Starsze generacje nie miały nabitego numeru seryjnego na pokrywie, choć to nie jest zasada. Pierwsza generacja miała 320FPS, nowa 380-400. Obie generacje miały czarną komorę hopup, jak jest przezroczysta, to mamy do czynienia z trzecią, albo czwartą generacją. Nie spotkałem nowszej generacji, niż pierwsza z plastikiem na chwycie, drewniane bywały różne, pierwsza i druga miały drewnogąbkę, trzecia i czwarta sklejkę. Quote Link to post Share on other sites
peruniec Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ale na samej zbrojowni jest napisane że ten Rk-01 ma 380 FPS-ów czyli jak nowsza generacja ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts