Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 Problem z nie wiem czym.

Recommended Posts

Mam problem z tą repliką którą kupiłem prawie dwa tygodnie temu w sklepie redberet.pl.Wszystko chodziło bez zarzutu aż do soboty.Postanowiłem postrzelać w domu do celu , tak dla rozrywki.Po udanej zabawie wyjąłem magazynek i oddałem ostatni strzał aby ustawić tłok w pozycji która nie będzie obciążała sprężyny(gdzieś to wyczytałem).I tu pojawia się problem.Otóż oddałem jeden strzał a drugiego już nie moglem.Było zero reakcji.Stwierdziłem może bateria.Odłączyłem ją.Po 2-3 godzinach znowu ją podłączyłem i ku mojemu zdziwieniu broń strzeliła, lecz tylko raz.Znów brak reakcji.Naładowałem baterie spróbowałem jeszcze raz i możliwe było tylko oddanie jednego strzału.Gdzie lub w czym tkwi problem?Dziś znowu powtórka oddałem z 3-4 strzały na pojedynczym trybie ognia a nawet na ogniu ciągłym strzelałem aż do momentu gdy puśćiłem spust, potem strzelanie bylo nie możliwe.

Proszę o pomoc:)Pozdrawiam.

Rozbierałem ale w GB nic nie tykałem gdyż jest to nowa replika.Żadnego odgłosu.Po prostu strzela dosłownie kilka razy a później NIC.

Tzn. rozbierałem tylko zewnętrzne częśći takie jak rura gazowa , dekiel , chwyt , tłumik płomienia itp.Nic z elektryki.

Edited by Bialy052

u mnie w rk-01 spust co kilka strzałów na semi się jak by luzował i replika nie oddawała strzału , u mnie wystarczyło przestawić na auto i oddać kilka strzałów a potem znowu na semi i działało , spróbuj jeśli nie zadziała to bym odesłał do sklepu na gwarancje bo jeżeli się na tym nie znasz to lepiej nie grzeb w Gearbox'ie.

Myślę że kolega zureekk01 ma rację, dam na gwarancję.Jak przyjdzie naprawiona dam znac co było nie halo.Na początku po prostu myślałem żeby spróbować sam, ale skoro moge to skorzystam z gwarancji.Dzieki za szybkie odpowiedzi.

Wesołych świąt:)

Masz stockową baterię ? Jak tak to sprawdź replikę na baterii kogoś z teamu , z tymi bateriami stockowymi różnie bywa moja od kałacha działa już pół roku nawet na zimnie a kumplowi batka od cm.028 padła po jednym ładowaniu ;) Może być tak , że twoja bateria osiągnęła poziom kosza na śmieci i nie ma siły naciągać sprężyny ;)

• 3 months later...

Ja miałem to samo, ale w RK-01w i to jest wina styków przy silniku wystarczy je bardziej poodciskać żeby luzu nie było, bo wtedy po prostu jest małe natężenie prądu z baterii stockowej i nieraz załapie nieraz nie, a jak masz li-pola to natężenie masz duże i jakoś silnik naciągnie sprężynę, w stoku takiego natężenia nie masz wiedz musisz poodciskać styki przy silniku.