Bialy052 Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Mam problem z tą repliką którą kupiłem prawie dwa tygodnie temu w sklepie redberet.pl.Wszystko chodziło bez zarzutu aż do soboty.Postanowiłem postrzelać w domu do celu , tak dla rozrywki.Po udanej zabawie wyjąłem magazynek i oddałem ostatni strzał aby ustawić tłok w pozycji która nie będzie obciążała sprężyny(gdzieś to wyczytałem).I tu pojawia się problem.Otóż oddałem jeden strzał a drugiego już nie moglem.Było zero reakcji.Stwierdziłem może bateria.Odłączyłem ją.Po 2-3 godzinach znowu ją podłączyłem i ku mojemu zdziwieniu broń strzeliła, lecz tylko raz.Znów brak reakcji.Naładowałem baterie spróbowałem jeszcze raz i możliwe było tylko oddanie jednego strzału.Gdzie lub w czym tkwi problem?Dziś znowu powtórka oddałem z 3-4 strzały na pojedynczym trybie ognia a nawet na ogniu ciągłym strzelałem aż do momentu gdy puśćiłem spust, potem strzelanie bylo nie możliwe. Proszę o pomoc:)Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Rozbierałeś ją? Grzebałeś w GB? Po naciśnięciu spustu nie ma żadnego odgłosu, czy replika wydaje takie "tyknięcia" jakby coś się zablokowało? Quote Link to post Share on other sites
Bialy052 Posted March 28, 2013 Author Report Share Posted March 28, 2013 (edited) Rozbierałem ale w GB nic nie tykałem gdyż jest to nowa replika.Żadnego odgłosu.Po prostu strzela dosłownie kilka razy a później NIC. Tzn. rozbierałem tylko zewnętrzne częśći takie jak rura gazowa , dekiel , chwyt , tłumik płomienia itp.Nic z elektryki. Edited March 28, 2013 by Bialy052 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Czyli standardowe zaznajamianie się z konstrukcją. Kabel przy rozbieraniu gdzieś się nie poluzował? Quote Link to post Share on other sites
Bialy052 Posted March 29, 2013 Author Report Share Posted March 29, 2013 Sprawdziłem to co mogłem z zewnątrz.Wszystko trzyma.Ale uważam że nic nie mogło się poluzować przez rozbieranie tych częśći które ja rozbieralem. Quote Link to post Share on other sites
mietko Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Czy bezpiecznik dobrze łączy? Wydaje mi się że to może być wina silnika, sprawdź czy nie ma gdzieś zwarcia. Mój kumpel też miał coś podobnego w cm028. Okazało się że było gdzieś zwarcie na silniku. Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 u mnie w rk-01 spust co kilka strzałów na semi się jak by luzował i replika nie oddawała strzału , u mnie wystarczyło przestawić na auto i oddać kilka strzałów a potem znowu na semi i działało , spróbuj jeśli nie zadziała to bym odesłał do sklepu na gwarancje bo jeżeli się na tym nie znasz to lepiej nie grzeb w Gearbox'ie. Quote Link to post Share on other sites
Bialy052 Posted March 29, 2013 Author Report Share Posted March 29, 2013 Myślę że kolega zureekk01 ma rację, dam na gwarancję.Jak przyjdzie naprawiona dam znac co było nie halo.Na początku po prostu myślałem żeby spróbować sam, ale skoro moge to skorzystam z gwarancji.Dzieki za szybkie odpowiedzi. Wesołych świąt:) Quote Link to post Share on other sites
Bialy052 Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 OK.Przepraszam za niezbyt dokładne oględziny.Otóż replika strzela , ale jak się mocniej wciśnie spust.Lecz często wydaje tylko tyknięcia zamiast strzału.Co robic? Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Masz stockową baterię ? Jak tak to sprawdź replikę na baterii kogoś z teamu , z tymi bateriami stockowymi różnie bywa moja od kałacha działa już pół roku nawet na zimnie a kumplowi batka od cm.028 padła po jednym ładowaniu ;) Może być tak , że twoja bateria osiągnęła poziom kosza na śmieci i nie ma siły naciągać sprężyny ;) Quote Link to post Share on other sites
Bialy052 Posted April 1, 2013 Author Report Share Posted April 1, 2013 A czy jest jakaś inna opcja usterki?Bo jak nie to po prostu wyłożę 100zł na jakaś baterie i ze 150zł na ładowarkę.Tak mam stocka , a nie mam od kogo pożyczyć innej. Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Ja bym dał na twoim miejscu dał replikę komuś kto się zna a jak nie to na gwarancje bo może się okazać , że problem leży gdzie indziej ;P Quote Link to post Share on other sites
felek-12-01 Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Ja miałem to samo, ale w RK-01w i to jest wina styków przy silniku wystarczy je bardziej poodciskać żeby luzu nie było, bo wtedy po prostu jest małe natężenie prądu z baterii stockowej i nieraz załapie nieraz nie, a jak masz li-pola to natężenie masz duże i jakoś silnik naciągnie sprężynę, w stoku takiego natężenia nie masz wiedz musisz poodciskać styki przy silniku. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Jak się będzie powtarzać daj na gwarancję, to raczej wina styków ale póki szczela to nie ma co rozbierać i tracić gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts