piotrek42 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 (edited) Witam. Bardzo proszę o pomoc ponieważ dziecko moje chce kupić sobie taki karabin jak w tytule postu a ja nie mam zielonego pojęcia o parametrach tego karabinu ani producencie. Bardzo proszę nie piszczie że mam sobie wyszukać bo dla mnie to czarna magia a od dziecka to sami wiecie co się dowiem że fajny itp. proszę tylko o uwagi czy warto czy lepiej inny producent bo wyda 900 zł na marne. Dzieki Piotrek http://gunfire.pl/product-pol-1152191045-Replika-karabinu-wyborowego-SNR25.htm Edited April 1, 2013 by piotrek42 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/50692-oficjalny-sr-25-ak-pj/ Miłej lektury :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
piotrek42 Posted April 1, 2013 Author Report Share Posted April 1, 2013 Super dzięki to tak jak bym czytał książke po chinsku :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 A co tam jest niezrozumiałego? Jeżeli czegoś nie rozumiesz, jakieś pojęcia są dla Ciebie niejasne to napisz dokładnie które (w tym temacie) a postaramy się jakoś to wytłumaczyć. Edit: Jeżeli jesteś naprawdę początkujący tu masz świetny poradnik http://forum.wmasg.p...poczatkujacych/ Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 (edited) A i powiedz ile lat ma dziecko, i czy chce się strzelac ze znajomymi czy też strzelac do puszki :icon_razz: A co do tego karabinka co podałeś, 440fps to dużo, a jeśli to Twoje dziecko jest małe [Hmm mniej rozgarnięte] nie radze jakoś... mam takie przejścia, że 420+ fps dla młodszych to lekka przesada. I jeszcze jedno - Czy na pewno będzie chciał się strzelac, czy kupuje dla szpanu przed kolegami? Bo wydawanie prawie tysiaka na pierwszą replikę często kończy się jej wystawieniem na komisie "bo mi się nie spodobało". Pogadaj, powiedz nam coś więcej i pomożemy :icon_smile: *Przepraszam za brak "ci" a tutaj mi nie podświetla błędów :icon_razz: Głupi laptop. Edited April 1, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
piotrek42 Posted April 1, 2013 Author Report Share Posted April 1, 2013 Córka ma 16 lat i aktualnie poszukuje grupy z którą mogłaby strzelać. Jej poprzednia replika miała około 400 fps, ważyła mniej więcej tyle co ta z wstawionego wcześniej linku jednak nie była aż tak długa . Napewno będzie chciała się strzelać więc chciałbym kupić jej odpowiedni karabin : ) Córka odpisała bo ja nie mam pojęcia o tym wszystkim powidzcie tylko czy warto kupić ten karabin z tytułu postu Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 (edited) Aha :icon_smile: No ten karabin to długie wiosło 1,1 metra :icon_wink: Ja w tym budżecie jednak poleciłbym eMki od KWA ewentualnie EA :icon_smile: SNR'ki to snajperka a bieganie z takim wiosłem (jeszcze jako dziewczyna, przyjmując aspekt budowy ciała ) może byc trudne :icon_wink: Poczytałem trochę i ludzie ogólnie polecają tą replikę :icon_wink: Teraz pozostaje zdanie czy Ona chce biegac z czymś takim czy też zrobic z tego snajperke. Jak chce to niech bierze. @down Dobra dobra :icon_razz: @edit 2- down - Ha no i widzisz :D Przezorny zawsze ubezpieczony, lepiej powiedziec, ze to duże wiosło pod snajperkę niż ktoś kupi i replika większa od użytkownika ;) Edited April 1, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Rany boskie, to co zawsze. Kolega nie pyta o emke KWA. Nie pyta o nic krótszego ani o nic słabszego. Weź wsadź sobie swoje świetne rady tam gdzie słonko nie dociera bo są nie na temat. Poleć jeszcze cm.28 i pasoszelki BW kur...de. Replika to chiński klon ESERKI od CA. Chiński znaczy się, że jest chińskiej jakości. Koniec końców taniej zwykle wychodziło kupno CA i tunning niż kupno Chińczyka i najpierw doprowadzenie tego do użytku a potem tunning. Oszczędność więc jest pozorna i złudna. Bez tunningu natomiast to gun jak gun czyli kupujemy oczami: jak córce się podoba to brać. Ale nie oczekuj rewelacyjnego wykonania a co za tym idzie- trwałości (mówię głównie o częściach zewnętrznych, luzy itp). Quote Link to post Share on other sites
BlueRifle Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Wolałabym na pewno coś krótszego, z czym będzie mi się wygodnie biegało, zwłaszcza że mam zaledwie 168 cm wzrostu i 49 kg wagi ;) Może poleciłby mi pan jakąś odpowiednią replikę :D Właśnie zależy mi na trwałości i dobrym wykonaniu, jest mi wszystko jedno co to będzie za replika byle by wytrzymała jak najdłużej Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Pierwsze ważne pytanie. Jaki budżet? Po pierwszej replice widać, że ok. 900 zł pewnie, ale możesz wydać więcej? http://forum.wmasg.pl/topic/136409-repliki-m4-wybor-ostateczny/ Quote Link to post Share on other sites
BlueRifle Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 (edited) najlepiej by było tak do 900 zł, muszę dokupić jeszcze kilka rzeczy więc nie mogę wydać zbyt dużo Edited April 1, 2013 by BlueRifle Quote Link to post Share on other sites
Olinek Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 A jakie bronie podobają Ci się najbardziej? Quote Link to post Share on other sites
BlueRifle Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 w sumie wszystko mi jedno byle to był jakiś w miarę porządny karabin Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Skorzystaj z linków które umieściłem, zwłaszcza z tego w poście nr.4. Quote Link to post Share on other sites
piotrek42 Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Dzięki wszystkim za poświęcony czas i pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts