Dzika Kura Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 (edited) Witam. Od pewnego czasu rozmyślam za i przeciw nad pokrowcami na wkład hydracyjny. W końcu zostały 2 na polu walki: Miwo Wielbłąd Za: Bardzo wytrzymały Przeciw: Nie tani (ale jakość kosztuje, więc to przeżyje ), brak wkładu w zestawie, olive drab ( odcień różniący się kami która jest w normalnym odcieniu olive i raczej nie wyglądało by to za ciekawie ) oraz Flyye Industries Za: Mocny, wkład w zestawie Przeciw: Czy bedzie tak wytrzymały jak ten z miwo ? Oraz cena ( ale jakość kosztuje, więc to przeżyje ) Dodam że kamizelka PC-4 Orlik Olive i ładownice WZ.93 pochodzą z miwo. Mile widziane uwagi, rady, może ktoś miał i chce się podzielić doświadczeniami ? Proszę o pomoc i już teraz dziękuje. Pozdrawiam Adam. Edited April 3, 2013 by Dzika Kura Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 A nie możesz zwykłego pokrowca z Miwo za 50 zł? Czy ile tam on kosztuje. Ewentualnie pokrowiec Camelbaka już z szelkami, Zawsze można go nosić bez kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Wytrzymałość jest odpowiednia w obu, więc tym się nie przejmuj. Zastanów się, który jest dla ciebie bardziej funkcjonalny. Porównujesz dwa różne produkty: pokrowiec na bukłak i plecak. Miwo mniejszy ale rozbudujesz, Flyee nie. Za to Flyee może się przydać jako mały plecak na co dzień. Co do ceny to jak do Wielbłąda doliczysz cenę cargo to cenę będziesz miał podobną. Quote Link to post Share on other sites
Dzika Kura Posted April 4, 2013 Author Report Share Posted April 4, 2013 A nie możesz zwykłego pokrowca z Miwo za 50 zł? Czy ile tam on kosztuje. Ewentualnie pokrowiec Camelbaka już z szelkami, Zawsze można go nosić bez kamizelki. Ten jest dla mnie trochę mały (ale owszem moge go rozbudować) i średnio mi sie podoba dlatego wybrałem te dwa. Ale dziękuje za odpowiedź. Wytrzymałość jest odpowiednia w obu, więc tym się nie przejmuj. Zastanów się, który jest dla ciebie bardziej funkcjonalny. Porównujesz dwa różne produkty: pokrowiec na bukłak i plecak. Miwo mniejszy ale rozbudujesz, Flyee nie. Za to Flyee może się przydać jako mały plecak na co dzień. Co do ceny to jak do Wielbłąda doliczysz cenę cargo to cenę będziesz miał podobną. Aha. Ładnie mi tu kolega przedstawił co i jak. Jestem Ci bardzo wdzięczny. Ostatecznym zwycięzcą jest Wielbłąd ponieważ jest dla mnie "wygodniejszy" czyli możliwość rozbudowy oraz cena jest niższa ( wkład na Taiwanie prawdopodobnie kupię ). Jeszcze tylko takie małe pytanie: w jakim kolorze polecacie ? Olive Drab czy Wz.93 ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Kolego, nie kupuj chińskich wkładów. Lepiej dołożyć do Camelbaka albo Sourca. Quote Link to post Share on other sites
Dzika Kura Posted April 4, 2013 Author Report Share Posted April 4, 2013 Kolego, nie kupuj chińskich wkładów. Lepiej dołożyć do Camelbaka albo Sourca. Dlaczego ? Bo nie za bardzo się orientuje ;P Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Bo chiśnkie wkłady są do baniu. Śmierdzą plastikiem, mają kijowy ustnik i uszczelki. Wystarczy poczytać forum. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Bo wkład camela lub sourca kupisz na kilka jak nie kilkanaście lat. Chińczyk padnie, po prostu zacznie ciec na złączach. W kolorach ci nie pomogę bo mnie to ebie. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Dobrze pokombinujesz, to znajdziesz na allegro kontrakty Camelbaka dla wojsk brytyjskich czy amerykańskich. Wkład wykorzysztasz, plecaczek czy pokrowiec zostawisz na zaś lub opchniesz za parę złotych. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Albo wepchnie z izolacją bo wielbłąd chyba nie jest izolowany. Quote Link to post Share on other sites
Dzika Kura Posted April 5, 2013 Author Report Share Posted April 5, 2013 (edited) Dziękuje wam koledzy bardzo za okazaną pomoc i podzielenie się doświadczeniem. Mam nadzieje że komuś jeszcze przyda się ten temat. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :icon_wink: Edited April 5, 2013 by Dzika Kura Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts