Grzesiek_-_ Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Jak w temacie. Wiem, że głupie pytanie, ale mieszkam w małym mieście i na bazarku nie znajdę nic z asg. Czy ewentualnie moigłyby być sprężyny z pistoletów na kulki ze sklepów zabawkowych???? Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Mogą być sprężyny z pistoletów/karabinów z bazaru (przeważnie te mają mocniejsze sprężyny od naszych replik), ewentualnie możesz zamówić przez internet. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 moze cie to zainteresuje ze w zależności od broni można odpowiednio "skurczyć" sprężynę wkładając podkładkę pod tłok (w moim M4A1 R.I.S by allegro weszło 7x1gr) a jeżeli chodzi ci tylko o sprężynę to zobacz czy nie ma w twoim miescie,lub okolicach sklepu z takimi rzeczami PS. wsadziłem kumplowi do Mp40 w środek spręzyny początkowej sprężynę z kioskowego shita lata jak snajperka (dobre osiagi), ale gorzej z tłokiem(nie wytrzymał chłopak)mogą być takie sprtężynki jeżeli mają odpowiednią długość. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Ale przecież napisalem, że u mnie na bazarku nie ma takich "larytasów":/ Skoro nie możesz znaleźć tego u siebie w mieście to pozostaje: - przejechać się do innego miasta, - zamówić jakaś spreżynkę do markowych replik, np z tajguna, - kupić jakaś tanią replikę np z allegro i wziąć z niej sprężyne, - zrobić jak wspomniał Kluchu i włożyć podkłądki pod sprężynę lub jakieś materiały do tłoka (byle nie za ciężkie). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Sprężynę można też dorobić w odpowiednim zakładzie, według potrzeb, dorobią co będziesz chciał. (Mam nr GG do gościa, króry się tym zajmuje) Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 4, 2005 Author Report Share Posted June 4, 2005 Ja właśnie chcę wymienić sprężynę w mp40. Przeczytałem w innym wątku, że tłok można wzmocnić blachą. Może wtedy będzie można wstawić sprężynę z kioskowego guna. Jeszcze jedno pytanie: Czy w karabinach kioskowych są mocniejsze sprężyny, niż w pistoletach kioskowych???? Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 W karabinach są mocniejsze sprężyny bo większe. Chyba, że ten "karabin" jest wielkości pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Ja właśnie chcę wymienić sprężynę w mp40. Przeczytałem w innym wątku, że tłok można wzmocnić blachą. Może wtedy będzie można wstawić sprężynę z kioskowego guna.Jeszcze jedno pytanie: Czy w karabinach kioskowych są mocniejsze sprężyny, niż w pistoletach kioskowych???? A te MP 40 to nie jest przypadkiem kioskowy gun?? Lepiej włożyć kilka 1 groszówek bo do guna za 20zł nie opłaca się kupować rzeczy za 5-10zł. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Taaa, osiągi miałby może i dobre, ale co z tego, jak zaraz załamie się kolba, potem lufa i jeszcze po upadku pewnie z dość małej wysokości pęknie body... Ja również uważam że nie ma co inwestować w ten karabin dużo, ja co prawda trochę w swoim pogrzebałem, ale wymieniałem tylko te częsci które miałem pod ręką (zostały mi z innych replik), więc za nic nie płaciłem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Wątek jest o spężynach do tuningu, a nie o tuningowaniu MP40. Zatem wyczyściłem i pisać na temat. Quote Link to post Share on other sites
LouisCyphre Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 czy długośc sprężyny ma być taka sama? zmieniłem spręzynę z jakiegoś kioskowego pistoletu, który strzela mocniej niż mój XM ale zasieg spadł. spręzyna była oczywiście krótsza OT: co przesmarować sprayem silikonowym w gearboxie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts