Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Skąd mogę wziąć sprężyny do tuningu???

Recommended Posts

moze cie to zainteresuje ze w zależności od broni można odpowiednio "skurczyć" sprężynę wkładając podkładkę pod tłok (w moim M4A1 R.I.S by allegro weszło 7x1gr) a jeżeli chodzi ci tylko o sprężynę to zobacz czy nie ma w twoim miescie,lub okolicach sklepu z takimi rzeczami

PS. wsadziłem kumplowi do Mp40 w środek spręzyny początkowej sprężynę z kioskowego shita lata jak snajperka (dobre osiagi), ale gorzej z tłokiem(nie wytrzymał chłopak)mogą być takie sprtężynki jeżeli mają odpowiednią długość.

pozdrawiam

Ale przecież napisalem, że u mnie na bazarku nie ma takich "larytasów":/

Skoro nie możesz znaleźć tego u siebie w mieście to pozostaje:

- przejechać się do innego miasta,

- zamówić jakaś spreżynkę do markowych replik, np z tajguna,

- kupić jakaś tanią replikę np z allegro i wziąć z niej sprężyne,

- zrobić jak wspomniał Kluchu i włożyć podkłądki pod sprężynę lub jakieś materiały do tłoka (byle nie za ciężkie).

Pozdrawiam.

Ja właśnie chcę wymienić sprężynę w mp40. Przeczytałem w innym wątku, że tłok można wzmocnić blachą. Może wtedy będzie można wstawić sprężynę z kioskowego guna.

Jeszcze jedno pytanie:

Czy w karabinach kioskowych są mocniejsze sprężyny, niż w pistoletach kioskowych????

Ja właśnie chcę wymienić sprężynę w mp40. Przeczytałem w innym wątku, że tłok można wzmocnić blachą. Może wtedy będzie można wstawić sprężynę z kioskowego guna.

Jeszcze jedno pytanie:

Czy w karabinach kioskowych są mocniejsze sprężyny, niż w pistoletach kioskowych????

A te MP 40 to nie jest przypadkiem kioskowy gun?? Lepiej włożyć kilka 1 groszówek bo do guna za 20zł nie opłaca się kupować rzeczy za 5-10zł.

Taaa, osiągi miałby może i dobre, ale co z tego, jak zaraz załamie się kolba, potem lufa i jeszcze po upadku pewnie z dość małej wysokości pęknie body... Ja również uważam że nie ma co inwestować w ten karabin dużo, ja co prawda trochę w swoim pogrzebałem, ale wymieniałem tylko te częsci które miałem pod ręką (zostały mi z innych replik), więc za nic nie płaciłem. Pozdrawiam

• 2 months later...