zartoxkox Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Witam. Niedawno zakupiłem MP5 galaxy i wszystko działa tylko tylko magazynek high-cap nie działa. Wiem ze to wina magazynka ponieważ gdy podpiąłem low-kap wszystko śmigało. Z góry dziękuje za komentarze. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Nakręciłeś magazynek? Quote Link to post Share on other sites
zartoxkox Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Sprawdź czy magazynek wyrzuca kulki po odciągnięciu blokady wylotu. Sprawdź czy górne części magów są takie same. Hicap może mieć nadlewki lub wady. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Wsyp kulki do pełna -> podepnij magazynek pod replikę -> kręć tak długo, aż dźwięk się zmieni na taki pełniejszy -> strzelaj. Jak przestanie podawać kulki, to nakręć znowu. Jeżeli jednak nie działa taki sposób, to coś musi być z nim nie tak. Jak go nakręcasz, to kulki podchodzą pod wyjście? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 W razie czego gdyby nie działał to w recenzji wersji PDW była opisana naprawa niedziałającego magazynka - może to być ten problem. Ale najpierw zrób tak jak napisali wyżej żeby mieć pewność, że czegoś nie robisz źle (każdemu się zdarza :P ) Niestety linka nie mam, ale znajdziesz reckę w kategorii "testy" na stronie głównej ;) Quote Link to post Share on other sites
zartoxkox Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Hicap jest trochę wyższy i cieńszy lecz na 1 rzut oka wyglądają tak samo... a kulki wylatują po odciągnięciu blokady Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 W razie czego krok po kroku: Widziałem też gdzieś na głównej stronie problem właśnie z magazynkiem typu hi-cap, który dało się w łatwy sposób naprawić. Jakaś podkładka chyba to powodowała, ale nie pamiętam. Poszukaj w artykułach albo na forum. Na sto procent gdzieś było. Quote Link to post Share on other sites
zartoxkox Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Faktycznie działa jak podkręcam co chwile ale strzela 5 kulek i trzeba podkręcać :/ jest jakiś sposób by to działało cały czas? Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 No tak niestety to działa. Ładujesz 300 kulek i sobie podkręcasz po kilka/kilkanaście sztuk w zamian nie musisz zmieniać magazynka, ani też wydawać pieniędzy na 5 sztuk low-cap/real-cap. Jeżeli chcesz, żeby działało "cały czas" to jedynym rozwiązaniem jest zakup mid-capów w ilości paru sztuk i tam nie trzeba nic podkręcać, a kulek też trochę się zmieści. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Można tez zakupić hicapa nakręcanego "sznureczkiem", one wypluwają wszystkie kulki (albo prawie wszystkie) za "jednym podkręceniem". Quote Link to post Share on other sites
zartoxkox Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 (edited) Ja zawsze po zmianie dźwięku dodatkowo daje 5 lub 6 pociągnięć kciukiem, wtedy mogę wystrzelić około 20 kulek. Również mam hicap od mp5 tyko że cymowski. Edit. Takimi magami co jakiś czas trzeba potrząsnąć, bo czasem kulki układają się w taki sposób, który uniemożliwia im dostanie się do "komory ostatecznej" z której udają się do repliki :icon_biggrin: Edited April 13, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Ja w moim Hi-capie nakręcam do końca po prostu do oporu =p Wiem, że to nei jest dobry sposób, ale na tak podkręconym mogę wywalić cały magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 leriander wytłumacz to jeszcze raz, bo nie zrozumiałem. Piszesz, że HC o pojemności chociażby 200 kulek nakręcasz tak mocno, że wszystkie kulki są w prowadnicy i można całe 200 kulek wystrzelić bez kręcenia? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts