Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynek do MP5 Galaxy

Recommended Posts

Wsyp kulki do pełna -> podepnij magazynek pod replikę -> kręć tak długo, aż dźwięk się zmieni na taki pełniejszy -> strzelaj. Jak przestanie podawać kulki, to nakręć znowu. Jeżeli jednak nie działa taki sposób, to coś musi być z nim nie tak.

Jak go nakręcasz, to kulki podchodzą pod wyjście?

W razie czego gdyby nie działał to w recenzji wersji PDW była opisana naprawa niedziałającego magazynka - może to być ten problem. Ale najpierw zrób tak jak napisali wyżej żeby mieć pewność, że czegoś nie robisz źle (każdemu się zdarza :P ) Niestety linka nie mam, ale znajdziesz reckę w kategorii "testy" na stronie głównej ;)

W razie czego krok po kroku:

Widziałem też gdzieś na głównej stronie problem właśnie z magazynkiem typu hi-cap, który dało się w łatwy sposób naprawić. Jakaś podkładka chyba to powodowała, ale nie pamiętam. Poszukaj w artykułach albo na forum. Na sto procent gdzieś było.

No tak niestety to działa. Ładujesz 300 kulek i sobie podkręcasz po kilka/kilkanaście sztuk w zamian nie musisz zmieniać magazynka, ani też wydawać pieniędzy na 5 sztuk low-cap/real-cap. Jeżeli chcesz, żeby działało "cały czas" to jedynym rozwiązaniem jest zakup mid-capów w ilości paru sztuk i tam nie trzeba nic podkręcać, a kulek też trochę się zmieści.

Ja zawsze po zmianie dźwięku dodatkowo daje 5 lub 6 pociągnięć kciukiem, wtedy mogę wystrzelić około 20 kulek. Również mam hicap od mp5 tyko że cymowski.

Edit. Takimi magami co jakiś czas trzeba potrząsnąć, bo czasem kulki układają się w taki sposób, który uniemożliwia im dostanie się do "komory ostatecznej" z której udają się do repliki :icon_biggrin:

Edited by MrMCET