Radius Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Witam, mam problem z dobraniem rozmiaru munduru. Mam 14 lat, jestem dość niski (145 cm ;c) i nie wiem jaki rozmiar by na mnie pasował. Problem polega na tym, że na allegro są tzw. rozmiary 1,2,3,4 itd. Nie wiem za bardzo który by na mnie pasował (i czy by pasował). Tak samo, z rozmiarami S, M, XL, XXL itd. Które by pasowały? (Próbowałem szukać podobnego wątku na forum, ale nie znalazłem) Jeśli to pomoże, to powiem, że zazwyczaj podkoszulki noszę w rozmiarach 152/164, tak samo kurtki. Pozdrawiam :] Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Niemiecka rozmiarówka. Link to post Share on other sites
Radius Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Hmm... widzę że niestety Flecktarn jest dla mnie zbyt duży... trzeba podrosnąć ;d. Jest jakiś "inny sposób" na zdobycie munduru pasującego na mnie? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Tak, pójście do sklepu militarnego i przymierzenie jakiegoś. Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 (edited) To dopasuj tylko na szerokość, bo rękawy i nogawki można przecież skrócić. Nie istnieje mundur od razu na Ciebie pasujący. Edited April 13, 2013 by MrMCET Link to post Share on other sites
MrStone Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Wpisz sobie w wyszukiwarkę "mundury dziecięce" - jest tego trochę, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ew. możesz jak kolega wyżej napisał, dać do skrócenia. Tu kilka linków: http://militaria-survival.pl/pl/odziez-wojskowa-militarna_mundury-dzieciece http://www.dobroni.pl/fotka,historia,15365 Link to post Share on other sites
Masterofpupets Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Da radę trafić na małe mundury DPM. Mój kumpel jest mały a właśnie w takim śmiga :) Link to post Share on other sites
Mikuła Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 No ale przecież rozmiar 1 będzie raczej dobry. Wystarczy nogawki i rękawy albo przyciąć albo podwinąć. Może być jedynie problem z szerokością ale tego nie da się uniknąć. Z resztą im więcej fałd tym lepsze maskowanie. Trochę jak rosyjskie maskałaty. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Ta, a komfort użytkowania i termoobieg jest nieważny? Link to post Share on other sites
Radius Posted April 14, 2013 Author Report Share Posted April 14, 2013 Dobrze, mundur zamówiłem w armyworld.pl (flecktarn dla dzieci - aż się zdziwiłem że jest dla dzieci xd). Proszę o zamknięcie tematu. Dziękuję za pomoc i porady :3 Link to post Share on other sites
Recommended Posts