Didi Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Witam. Poszukuję idealnego rozwiązania do przenoszenia pistoletu. Z racji używania pasa pt-2 od MM Lubliniec nosiłem kaburę IMI Defense z adapterem molle. Jednak ze względu na bardzo dziwne palsy, adapter lubił sam odczepiać się do pasa. Z racji używania pasa, zwykły montaż do pasa też odpada. Przez pewien czas biegałem też z kaburą udową, jednak ta lubi się majtać, latać, itd. Po przeczytaniu forum, najlepszą opcją wydaje się być kabura biodrowa. Szkoda mi siana na jakieś Safarilandy, więc znalazłem coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152198849-Panel-udowy-Scorpion.html I tu mam do Was drodzy użytkownicy pytanie. Czy używa/ł ktoś ten panel? Jak się sprawuje? Jaka jest jego wytrzymałość, materiały? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Podstawa to bardzo przeciętny pas do takich zabaw. Dużo lepszy rozwiązaniem byłoby zakupienie rękawa molle z wypustamy na taśmy do kabur biodrowych i udowych. :) Jeśli upierasz się na użytkowanie PT-2, to może lepiej będzie skorzystać z jednej z miekkich lub półtwardych kabur produkcji MIWO? Możesz je zamontować nieco niżej (na przykład przeplatając tylko niższy rząd taśm). W cenie tego Scorbiona kupisz chińską safarkę z możliwością montażu na udzie, którą to często przerabia się na biodro. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Opinie o chińskich safarkach w moim lokalnym środowisku są pozytywne. No, chyba, że jesteś mańkutem, Chińczycy uważają, że wszyscy jesteśmy praworęczni i lewych nie robią :( Dlatego ja mam tylko ładownicę na latarkę od chińskiej safarki. Ale jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 16, 2013 Author Report Share Posted April 16, 2013 Podstawa to bardzo przeciętny pas do takich zabaw. Dużo lepszy rozwiązaniem byłoby zakupienie rękawa molle z wypustamy na taśmy do kabur biodrowych i udowych. :icon_smile: No właśnie wiem... :icon_wink: Trzeba będzie zainwestować w coś porządniejszego. No, chyba, że jesteś mańkutem, Chińczycy uważają, że wszyscy jesteśmy praworęczni i lewych nie robią :( Dlatego ja mam tylko ładownicę na latarkę od chińskiej safarki. Ale jest OK. .Jestem praworęczny. Generalnie, mam kaburę IMI i na razie pobiegam z nią i przemęczę się z pasem od Miwo. Jak fundusz pozwoli, to zamienię pas na jakiś Aries albo PSTG i pozostanę przy IMI, bo jakoś udowe kabury do mnie nie przemawiają. Są dla mnie zdecydowanie za nisko. Ale dziękuję Panowie za pomocne rady. :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Albo zmoduj PT u krawca ciężkiego, kuśnierza, kaletnika lub szewca prosząc o przeszycie tych nieszczęsnych taśm na odpowiedni wymiar. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts