Huba_lbn Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Zakładam nowy temat jako że nie ma jeszcze żadnego wyłącznie o tej replice, a także dlatego iż zastanawiam się nad jej zakupem i chciałbym usłyszeć jakieś uwagi od osób które maja i używają. Trochę historii: "M1918 Browning Automatic Rifle (BAR) – ręczny karabin maszynowy używany przez siły zbrojne Stanów Zjednoczonych głównie podczas II wojny światowej. Został zaprojektowany w 1917 przez Johna Browninga" Test na WMASG http://wmasg.pl/pl/armoury/show/420026 Jest to chińska kopia bardzo drogiej (ponad 1000 dolarów) repliki od VFC. Sprzedawana pod kilkoma markami jako Snow Wolf, Matrix, AY, CHINA, ACM. Chińską wersje rebranduje też ECHO1, dodając oryginalne (takie jakie ma wersja palna produkowana teraz) oznaczenia i "tuningująć" ją wewnętrznie, chociaż ja nie zauważyłem dużych różnic w recenzjach między ECHO1 a, Snow Wolf'em. W Polsce dostępna na gunfire.pl http://gunfire.pl/pr...wego-M1918.html ma być też wkrótce dostępny zestaw drewniany, jako że jest tam plastik imitujący drewno To co udało mi się znaleźć na Youtube: www.youtube.com/watch?v=bBIzZKoeiy0 www.youtube.com/watch?v=0X7Fat0YrTQ www.youtube.com/watch?v=DnZLwzLiRvw www.youtube.com/watch?v=Zfck0CeFGsw www.youtube.com/watch?v=ds3L-opBBPQ www.youtube.com/watch?v=CO2DNPENQU4 www.youtube.com/watch?v=yEjAE5fpkQ0 www.youtube.com/watch?v=6mL8sZXtUV4 Mam nadzieje że wypowie się ktoś kto sprawdzał już w boju :icon_wink: Edited April 17, 2013 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Kupiłem na Taiwangun. Poprosiłem o przegląd zerowy i zniwelowanie luzów. Replika przyszła bez przeglądu, z zablokowanym wewnątrz suwadłem i z luźną praktycznie każdą śrubką. 10 minut z imbusem i śrubokrętem i voila - solidny kawał alu, stali i znalu. Jestem naprawdę zachwycony - nic nie posiada zbędnego luzu, broń jest genialnie wyważona, trzyma się ją, jak dla mnie, wygodniej niż m249, mk46, nie mówiąc już o kolosach w stylu PKM, M60 i M240. Magazynek ma genialnie odwzorowane szczęki, więc można nosić kilka w ładownicach i wciąż wyglądać pro-reko. Minusem jest to, że dwójnóg posiada zatrzask ze znalu - nikt o tym nigdzie nie wspomina, ani recenzja na GF, ani same sklepy. Dodatkowo suwadło przyszło do mnie pogięte i zablokowane - udało mi się to naprawić, ale niestety KAŻDE przeładowanie skutkuje tym samym. Największym minusem repliki jest gearbox. Raz, że nie ma on ognia pojedynczego (czy da się to wyczarować jakimś mosfetem na zasadzie 'lekkie wciśnięcie spustu - semi, głębokie - auto?), dwa, że wygląda mizernie. wątpię w jego wytrzymałość na tuning. Aż dziw bierze, że producent nie skusił się na pancerny gb z m249/m60. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Samym stykiem bedzie ciezko zrobic semi, nie mając stanu położenia tłoka. W sensie braku jakiegoś sygnału o zakończonym cyklu pojedynczego strzału. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 No i ładnie. Okazało się, że replika przyszła z ułamaną szyjką głowicy cylindra. Nie ma to jak przegląd zerowy na TG. Jaka głowica cylindra może tu pasować? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts