Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana kolby M4 - Problem z komora hop-up i gumką

Recommended Posts

Witam,

Przepraszam za założenie tematu z dwoma różnymi wątkami tematycznymi lecz sądze że na oba tematy wystarczą krótkie odpowiedzi.

Jestem szczęśliwym posiadaczem karabinu M4 firmy Deep Fire w ostatnim czasie wymieniłem gumke hop-up na zieloną G&G. Niestety po wymianie replika strzela bardzo chaotycznie raz na 50 metrów a czasem na 10 występują sporadyczne zacięcia kulek albo strzały po kilka na raz. Co ciekawe na stokowej gumce też miałem takie problemy. Ogónie komora hop-up jest uszkodzona gdyż ostatnie z kół zębatych ma uszkodzoną końcówke przez co podczas kręcenia hopem nie ma oporu i da się kręcić pokrętłem w nieskończoność. Dlatego przymierzam się do wymiany komory , czy czerwona komora od systemy wraz z zieloną gumką G&G bądą dobrze współpracować?

Jeśli chodzi o kolbe posiadam stałą kolbe która nie specjanie mi odpowiada zamierzam wymienić kolbe na rozsuwaną, jako że baterie muszę mieć w kolbie to wybrałem wersje VLTOR lecz teraz mam pytanie. Oczywiście musze zakupić prowadnice kolby http://azteko.pl/prowadnica-kolby-do-m4-pozycyjna-p-288.html lecz jak mam przewlec kable? Rozumiem że przez prowadnice ale jak skoro kable są niżej?

I ostatnie pytanie czy do kolby typu VLTOR zmieści się moja bateria? http://gunfire.pl/product-pol-1152198571-Akumulator-Redox-LiPo-1200-mAh-7-4V-20C.html

Jak zwykle troszkę się rozpisałem, proszę o dokładną odpowiedz gdyż w tych sprawach jestem dogłębnie zielony.

Pozdrawiam

dsc0038iv.jpg

Ok została sprawa kolby. Czyli jak? Nie nie chce aby było widać kable wieć jak można to zrobic przekładanie w środku gearboxa odpada (gwaranacja) , bokiem nie da rady za mało miejsca. Nawiercić prowadnice? i tak chyba by wystawał kawałek kabli? Hmm może jakieś pomysły.

Kolejne zdjęcie dsc0039id.jpg

• 11 months later...

Podłączę się :icon_mrgreen: nawet po założeniu dystansera z dziurką (na zdjęciu go nie ma ale to bez różnicy) to kable i tak będą na wierzchu bo nie ma możliwości wsadzenia ich do prowadnicy kolby:

9n7z.jpg

Kolba SF jest inaczej zbudowana ? Ogólnie to szukałem jak jest zbudowana eMka z baterią z tyłu, ułożenie kabli w gearboxie i kolbie ale nic nie znalazłem.

Właśnie chciałem pisać, że zdjęć nie da się zobaczyć bez rejestracji :icon_cry:

Co do poprzedniego mojego posta to użyłem skrótu myślowego :icon_rolleyes: Miałem na myśli, że u mnie nie ma możliwości puścić kable do prowadnicy kolby. I dlatego chciałem się dowiedzieć, czy prowadnica kolby SF jest inna ? U mnie prowadnica jest metalowa i ma pierścień, więc wiercenie odpada, a od strony GearBoxa nie ma miejsca. Wyżłobienia o którym Blackblut pisze też nigdzie nie ma. Jak to w oryginale idzie ? :zastanawia:

Prowadnica kolby dochodzi do uppera

3mxx.jpg

3wxo.jpg

Między GearBoxem a upperem nie ma miejsca

l9js.jpg

qtoe.jpg

Serio trzeba się zarejestrować?! Zaraz to zmienię specjalnie wrzuciłem to na mojego FTPa...

Ok linki już są dostępne bez rejestracji miałem drobny błąd w ustawieniach. Przepraszam za kłopot, nawet tego nie zauważyłem ;) Napiszcie czy działa.

Zobacz sobie jak to wygląda u mnie. Normalnie żeby założyć kable na tył ta rurka(wystająca z body) na którą zakładą się rurę z kolby od dołu jest spiłowana by zmieściły się kable. U mnie tego nie widać bo wewnątrz mojej rury jest wyfrezowane miejsce na kable jeśli będzie potrzebna to zrobię zdjęcia innego body.

Edited by blackblut