HadoPL Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Witam serdecznie Mam chyba jeden z częstych problemów w tanich i chińskich replikach MP5 ,a mianowicie MP5 JG070MG. Problem polega na tym że gdy strzelam selektor ognia cały się rusza i część w której znajduje się śrubka czyli prawa po chwili odpada. Na dzień dzisiejszy prawa strona nie chce wejść do końca tego metalowego prostokąta. Nie próbowałem bardzo mocno tego przyczepić ponieważ martwiłem się aby nic nie uszkodzić. Jakie sposoby polecacie aby ten selektor się już nie ruszał i odpadał. Mam na myśli możliwość zmiany tryby ognia. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 (edited) Miałem ten sam problem. W dźwigience jest taki maleńki wkręcik imbusowy, poluzuj go ciut, do otworu dźwigienki na oś selektora kapnij lakieru do paznokci, załóż dźwigienkę na oś i dokręć imbusik. Powinno pomóc. Edited April 19, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Śmiało klej na Butapren. Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted April 19, 2013 Author Report Share Posted April 19, 2013 Miałem ten sam problem. W dźwigience jest taki maleńki wkręcik imbusowy, poluzuj go ciut, do otworu dźwigienki na oś selektora kapnij lakieru do paznokci, załóż dźwigienkę na oś i dokręć imbusik. Powinno pomóc. Chętnie spróbuje twojego pomysłu tylko jak odkręcić ten malutki imbusik gdy nie mam tak maleńkich kluczy. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Musisz wyrzezbic sobie :) A na powaznie to najlepiej udac sie do sklepu i zakupic. mobile Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted April 19, 2013 Author Report Share Posted April 19, 2013 A jakichś szczegółowych informacji na temat tego klucza czy wziąć kawałek selektora i szukać po Castoramie? Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Rozmiar imbusa to 1,5mm i dostaniesz go w pierwszym lepszym sklepie narzędziowym. Z selektorem natomiast ja poradziłem sobie inaczej i bez żadnego kleju (gniazdo imbusowe w śrubce lubi się wyrobić i wtedy nie odkręcisz w ogóle), ja zrobiłem to tak: małym wiertełkiem, bodajże 2mm nawierciłem lekkie wgłębienie w miejscu gdzie dociska śrubka i przykręciłem, dzięki temu trzyma bardzo solidnie i nie boję się, że tego nie odkręcę. Nic nie trzeba kleić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts