Metyn Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Witam, co sądzicie o blow back-u w replikach elektrycznych? Jest tak jak mi się wydaje ze to tylko minus dla broni? (głośność na -, wytrzymałość repliki na -, itp) ? Z góry dzięki za odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Takie tretetete. Jeżeli nie potrzebujesz to kupujesz replikę bez albo wymontowujesz. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 W Giecie Aresa blowback znacząco zmienił dźwięk strzału na plus(z wiertarkowego,na przyjemny dla ucha stukot suwadła). Wytrzymałość zależy od konstrukcji tego systemu.Bajki typu batka krótko trzyma są nieprawdziwe,bo obciążenia dla silnika są minimalne. Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Nitro, ale to się odłącza, bo słychać cię na 200 metrów :) Pozatym odrzut nie sprawia przyjemności bo go nie czuć, a jedynie n.p na 50-60m wkur.. wkurza, bo przesuwa lufe o 1mm, co na dalsze odległości wpływa znacząco na lot kulki. Jest tak mały , że trudno go kontrolować :) Quote Link to post Share on other sites
Metyn Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Chodzi mi o blow back w mp5. Kolega chce kupić sobie MP5 z blow back-iem, każdy mu to odradza, a on twierdzi że to dobre bo na youtube to polecaja.... Jest to MP5 cymy za jakies 550 zł. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 (edited) No ja tam nie narzekam na swój BB. Dla mnie jest to plus, bo w sumie zależało mi żeby w jakimś tam minimalnym stopniu odwzorować realia karabinku, niż słyszeć tylko "bzzzt, bzzzt", ale co kto lubi. Nie wiem jak to wygląda w tej MP5, ale mój LR300 ładnie daje głos. Blow back blowbackowi nierówny :icon_wink: http://www.youtube.com/watch?v=4kKgGk5IxB0 https://www.youtube.com/watch?v=SaRloUp7FZw Edited April 22, 2013 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 ja sobie chwalę blow back w pepeszy z aresa. fajnie "stuka" jak się strzela i nie słychać mechanizmu :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Zaraz wrzucę Ci filmik prezentujący BB tej mp5 (dokładnie to model cm.049). Nie spodziewaj się świetnej jakości dźwięku, bo mam do dyspozycji tylko 8 letnią cyfrówkę :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Ja tam osobiście wybrałem MP5 z EBB i nie narzekam. Wiele osób Ci odradzi. Fakt, że zżera więcej energii i ciężko nazwać to odrzutem, ale przynajmniej cieszy oko. Zależy kto, co lubi. ;) Z tym, że słyszałem, że w chińskich replikach EBB często się psuje (niektórzy twierdzili nawet, że padł po pierwszym spotkaniu). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Dobra, masz tu . Ogólnie jestem zadowolony z tej mp5. BB nie sprawiał i nadal nie sprawia żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Metyn Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Dzięki wielkie za ten filmik :) temat uważam za zamknięty :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts